Потенциално животоспасяващо лечение за деца и млади възрастни с рядък

...
Потенциално животоспасяващо лечение за деца и млади възрастни с рядък
Коментари Харесай

Животоспасяващо лечение на рак на кръвта, одобрено за рутинно въвеждане на деца и млади възрастни от NHS

Потенциално животоспасяващо лекуване за деца и млади възрастни с необичаен тип рак на кръвта ще бъде необятно публикувано от NHS през Англия, откакто получи зелена светлина от надзора на разноските на здравната работа.

Благотворителна организация разказа решението на Националния институт за върхови достижения в опазването на здравето и грижите (Ница) като „ лъч вяра “ за пациенти с малко други благоприятни условия. Tisagenlecleucel, продаван под марката Kymriah, е Car-T терапия, персонализирано лекуване, което препрограмира клетките на имунната система на пациента, с цел да се насочат към рака.

Лекарството е налично в NHS за пациенти с B -клетъчна остра лимфобластна левкемия (ОЛЛ) посредством Фонда за медикаменти против рак (CDF) от 2018 година насам. Ница към този момент предложи рутинното ѝ внедряване в окончателния план на управление. Tisagenlecleucel ще бъде наличен за ВСИЧКИ пациенти на възраст 25 години, чието заболяване или не се е повлияло от лекуването, рецидивира след трансплантация на стволови клетк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР