Потенциални инвеститори с интерес към летище "Русе" бяха на посещение

...
Потенциални инвеститори с интерес към летище "Русе" бяха на посещение
Коментари Харесай

Европейски инвеститори с интерес към Летище Русе

Потенциални вложители с интерес към летище "Русе " бяха на посещаване в България по покана на евродепутата Андрей Новаков

Посредници на евентуален европейски вложител от авиационния бранш дойдоха в България за оглед на летище „ Русе “. Делегацията, която е на посещаване в Русе по покана и самодейност на евродепутата Андрей Новаков и в съдействие с депутата Пламен Нунев, бе посрещната от кмета на общината Пламен Стоилов.

Основна цел на двудневното посещаване в Русе бе да се изследва опцията гражданското летище в града да бъде обновено, като се трансформира в пътнически и карго център за района. Част от програмата включваше оглед на летището, пътническия терминал, полосата за политане и кацане, пътеките за рулиране, площадките за престой и прилежащата инфраструктура.

Една от разискваните благоприятни условия по време на визитата са нужните вложения в летище „ Русе “, които ще разрешат то да обслужва вътрешни полети до София и интернационалните товарни полети. Според показаните на вложителите разбори, съвсем 1000 души пътуват сред Русе и София всекидневно. Предварителните планове демонстрират, че ще са нужни малко над 28 млн. евро.

Преимущество на летището е географското му състояние, което е причина за построяването на мултимодален транспортен център за товарен превоз сред летището, пристанището, сухопътен и железопътен превоз. През Русе минават два европейски транспортни коридора - 7 и 9.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР