Потенциалът на технологиите, свързани с Интернет на нещата (IoT), за

...
Потенциалът на технологиите, свързани с Интернет на нещата (IoT), за
Коментари Харесай

Inmarsat: Недостигът на умения в агритех компаниите възпрепятства иновациите в IoT

Потенциалът на технологиите, свързани с Интернет на нещата (IoT), за стимулиране на нововъведенията, успеваемостта и нарасналата продуктивност в селскостопанския бранш е изложен на риск. Компаниите в бранша би трябвало незабавно да покачат квалификацията на актуалните си чиновници и да стартират акции за наемане на нов личен състав, с цел да подсигуряват, че имат потенциала да работят с новаторските технологии. Според без значение проучване по поръчка на Inmarsat, макар че по-голямата част от агритех фирмите са се насочили към IoT, забележителна част от тях нямат нужния личен състав и умения, с цел да се възползват от новите благоприятни условия.

Маркетинговият експерт Вансън Борн интервюира респонденти от 100 огромни агритех компании по целия свят и открива, че, макар че над 46% от бизнеса в селското стопанство регистрира цялостно разрастване на IoT решения, а още 16% отчасти, доста от тях нямат нужните познания и умения, с цел да се възползват дейно от това. Освен това, агритех бизнесът изисква повишение на уменията на стратегическо равнище, където 65% от респондентите откриват дефицит, както и при ръководството на процеса на разрастване на IoT, където над 50% от респондентите са декларирали липса на дипломиран личен състав.

 1

Изследването разкрива и характерните умения за работа с IoT, които липсват в агритех компаниитe. 55% от тях заявяват дефицит на личен състав в областта на киберсигурността, а уменията, свързани с разбора на данни и научна информация, се подреждат на второ място с 53%.

Крис Хари-Томас, шеф на бранша за развиване на земеделието в Inmarsat, разяснява констатациите по този начин: " IoT е фронтовата линия на четвъртата селскостопанска гражданска война, осигуряваща цифрова нервна система с мрежа от свързани и автоматизирани устройства и датчици. Земеделските производители употребяват тези технологии, с цел да подобрят успеваемостта и прецизността на своите интервенции, да автоматизират напоителните системи, тъй че водата да се доставя единствено там, където е нужна, и да усъвършенстват торенето, с цел да подобрят добивите си. Автоматизирането на тези процеси понижава нуждата от ръчна интервенция на място, само че основава нови условия към личния състав като подготовка в областа на разбора на данни и киберсигурността, които, както видяхме от нашите проучвания, сега липсват в отрасъла”.

По думите му с цифровата промяна в разгара си, доста обичайни механично-физически промишлености, като да вземем за пример селското стопанство, се намират в конкуренция за набиране на експерти, с цел да поддържат своите упоритости за разрастване на IoT. Според него конкуренцията с софтуерните компании за дипломиран личен състав ще бъде предизвикателство за агритех промишлеността.

Крис Хари-Томас прибавя, че образуването на стратегически партньорства с трети страни може да помогне на агритех фирмите да преодолеят пропуските в своите умения във връзка с IoT. " Агритех бизнесът би трябвало да усъвършенства наличния си личен състав и да притегли нови гении, с цел да развие сполучливи решения в региона на IoT. Въпреки това, в по-дългосрочен проект, фокусът би трябвало да бъде върху установяването на стратегически партньорства със експертите по IoT, които могат да съчетаят комплицирани решения в многочислени информационни мрежи, в това число сателитни и клетъчни данни, с цел да внедрят комплицирани автоматизирани платформи в селскостопанската промишленост ", безапелационен е той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР