Потърсихме за коментар всички живи бизнесмени, чиито имена виждаме в

...
Потърсихме за коментар всички живи бизнесмени, чиито имена виждаме в
Коментари Харесай

Коментар на някои бизнесмени, чиито имена са в разпространения от прокуратурата списък

Потърсихме за коментар всички живи предприемачи, чиито имена виждаме в публикувания лист. Първи е едрият бизнесмен и фигура в Българска социалистическа партия - Георги Гергов.
Прокуратурата пусна лист с имена и суми, конфискуван от вкъщи на обвинен за боклука Информацията ще бъде тествана и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани
„ Бобокови съм ги виждал веднъж през живота си, единият може би, и да ги срещна, не мога да ги позная. Тъй, че какви 150, 200, 300 млн., това са несериозни неща. Аз в този момент слушам от вас това нещо “, разяснява Георги Георгов, Българска социалистическа партия.
Прокуратурата за аферата с боклука: Зам.-министърът е подпомагал братя Бобокови (ОБЗОР) От държавното обвиняване демонстрираха лист за милиони
Второ в листата е името Гриша. Гриша Ганчев допусна, че не става въпрос за него, защото не се познава с братя Бобокови и отхвърли да приказва обществено.

Алексей Петров също отхвърли коментар. 120 милиона лв. стоят против името на оръжейния огромен предприемач Петър Манджуков. Той удостовери за bTV, че се познава с Пламен Бобоков и имат общ бизнес в Узбекистан.

„ Отхвърлям, че имам сходни суми във взаимоотношенията си с Пламен Бобоков. Нито на някого дължа, нито някой на мен ми дължи такива суми “, съобщи Манджуков.

Според него този лист е остаряло изследване на финансовото положение на предприемачите - част от тях са в някогашния бизнес клуб " Възраждане ". Създаден е 2001 година за да пази ползите на водещия бизнес в България.

Версията за оценка на финансови благоприятни условия към този момент се споделя от анализатори, само че повода за разгласяването на листата към този момент е мистерия.

Бившият втори в Движение за права и свободи Осман Октай сподели за bTV, че знае за подобен лист, само че с 220 души. Според него точно те обслужвали политическия хайлайф.

„ Това е описът на огромните длъжници. От тия 220 са останали 70 настоящи, които са се докопали до пари и с които братя Бобокови са имали задължението да споделят с тях. Затова ги има и тия плюсове, че са се срещали с тях по избрани задания. Някъде на някой е трябвало да кажат, че са се срещнали с тия хора и са изпълнили дилемите си с тях “, разяснява Осман Октай.
Опасните боклуци: Братя Бобокови под прицела на прокуратурата По информация на bTV предприемачите са задържани по съмнения за мним експорт на отпадък в чужбина
Цифрите против името отбелязват размера на заема, получен във времената на прехода, твърди Осман Октай.

Защо братя Бобокови пазят този лист ?

Защото те са в периферията и не привличаха внимание, счита Октай.

Анализаторът твърди, че с изключение на лист на предприемачи в други сейфове има и описи на политици и магистрати. Нито един от коментиралите пред bTV предприемачи не удостовери сумите в листата и връзката им с Бобокови.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР