Потърсих ви заради лъжите, че не сме потърсили спешна помощ.

...
Потърсих ви заради лъжите, че не сме потърсили спешна помощ.
Коментари Харесай

Родители на починало бебе със скандална изповед: Детето ни гореше, а лекарката го заливаше със спирт

" Потърсих ви поради лъжите, че не сме потърсили незабавна помощ. Потърсихме помощ, само че цяла нощ госпожата, тъй като за мен тя не е лекарка, опитваше да смъкна температурата на детето със алкохол, в случай, че у дома му бях дала нурофен. Доведох го с температура 39,5 градуса, а тя го заливаше със алкохол и ни караше да го разхождаме по боди с пай ръкав по коридора на незабавното поделение ". Това описа пред bTV майката на едногодишния Преслав, който издъхна на 22 януари в плевенската болница.

Момченцето умря от тежка дихателна и сърдечна непълнота в резултат на вирусна зараза, само че не е било болно от грип. 

Майката Илияна уточни още, че е очаквала детето да бъде признато в болница и да бъде изпратено за проучване, само че нищо сходно не се случило.

" Накрая лекарката му постави свещичка ефералган, би му урбазон, детето смъкна температурата до малко над 37 градуса и ни изпратиха у дома. След няколко часа обаче синът ни още веднъж подвигна температура ", добави бащата.

Родителите завели момченцето в частна клиника. Там лекарят споделил, че подобен е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Предписали му още медикаменти. Детето тогава било с 39,8 градуса температура, само че отново не му били пуснати проучвания.

Почернените родители са безапелационни, че дребният Преслав в никакъв случай преди не е боледувал. При раждането му били правени всевъзможни проучвания. В незабавния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и дамата спяла, сподели пък бабата на бебето.

Семейството е изрично, че ще си търси правата, тъй като става дума за безнаказаност.

По случая има подценяване, министерството ще направи спомагателна инспекция, ангажира се зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР