Потъналият в края на ноември кораб в черноморското пристанище Мидия,

...
Потъналият в края на ноември кораб в черноморското пристанище Мидия,
Коментари Харесай

Потъналият в Румъния кораб с 14 хиляди овце може да навреди на екологията в района

Потъналият в края на ноември транспортен съд в черноморското пристанище Мидия, покрай Констанца, пренасящ над 14 хиляди овце, може да се окаже опасност за екологията на локалната екватория поради разлагащите се трупове, съобщи министърът на опазването на здравето на Румъния Виктор Костаке на конференция в Яш, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Имахме доста съвещания на тази тематика, обстановката е комплицирана, сериозна. Знам, че министърът на вътрешните работи с всички заинтригувани министри търси решения, декларирал Костаке, представен от Медиафакс. Това е биологичен риск, за който предупредихме през цялото време, сподели министърът.

Корабът, плаващ под флага на Палау, в трюма на който имаше 14 600 овце, потъна на 24 ноември. Спасени бяха единствено 254 животни. Румънското пристанище не разполага с нужните механически благоприятни условия, тъй че е разгласен търг за повдигане на потъналия транспортен съд и докарването му до брега. Корабът тежи 635 тона. Досега интерес към търга демонстрираха две румънски компании и три задгранични. До 20 декември управляващите би трябвало да изберат компанията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР