Посветен е на IoT технологиите, ще приема посетители ежедневноInnovation Hub

...
Посветен е на IoT технологиите, ще приема посетители ежедневноInnovation Hub
Коментари Харесай

Schneider Electric открива иновативен център у нас

Посветен е на IoT технологиите, ще приема гости всекидневно

Innovation Hub се намира в представителната интелигентна фабрика на Schneider в Пловдив
(снимка: Ivan Kolovos / предоставена от Schneider Electric)

Компанията за енергиен мениджмънт и автоматизация Schneider Electric откри в Пловдив първия си Innovation Hub в Източна Европа. Демонстрационният център за IoT технологии ще посреща гости от всички страни от района и отвън него.

Innovation Hub се намира в представителната интелигентна фабрика на Schneider в града под тепетата. С тази стъпка компанията ускорява оперативното си наличие в района, където към този момент е съсредоточено огромно ноу-хау с Център за споделени услуги в Румъния, Регионален логистичен център в Унгария и Технологичен център за Smart Grid (умна разпределителна мрежа) в Сърбия.

В края на 2019 година заводът на Schneider Electric в България получи най-високото равнище промишлен документ в компанията – Smart Factory. За да реализира това, предприятието извърши упорит набор от критерии като: най-малко 65% автоматизирани системи, ръководство на постройката с автоматизирана система,  енергиен мениджмънт, високоефективна поддръжка посредством приложение за добавена действителност и други

„ В основата на този триумф е нашата лична платформа, основана на IoT – EcoStruxure. Тя се състои от три съществени равнища – свързани устройства; ръководство и софтуер; приложения и услуги. Това разрешава построяването на разнообразни архитектури до нужния мащаб за всеки вид активност и разположение, при което осигуряваме събиране на данни с визуализация и ръководство, както и работа с превантивни и предиктивни принадлежности за поддръжка ”, изясни Перт Херман, районен общоприет управител на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

Компанията е основала Innovation Hub с концепцията нейните сътрудници и клиенти, както и студенти, стажанти и млади инженери от района да се срещнат онлайн с новите технологии.

Демо центърът за IoT технологии е отворен за визити всекидневно
(снимка: Ivan Kolovos / предоставена от Schneider Electric)

Smart Factory е вътрешнокорпоративна стратегия, която задава стандартизирани условия за фабриките на Schneider Electric по целия свят и се ползва и одитира в международен мащаб по безусловно еднакъв метод. По време на комплицирания за промишлеността интервал на изключително състояние, фабриката не затваря за нито един ден. Свързаността, визуализацията на данните и функционалностите за отдалечено ръководство, дадени от интелигентните системи, са основен фактор за безпроблемното адаптиране към новата среда.

Фабриката и новото пространство Innovation Hub са отворени за визити в работно време след авансово записване, прецизираха от компанията. „ В допълнение към ежедневните ни работни отговорности в този момент сме подготвени да бъдем и домакини на ежедневни визити в умната фабрика с новия Innovation Hub ”, показа Мария Топчийска, изпълнителен шеф на завода на компанията в Пловдив.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР