Посвещавам тази победа на оркестъра - това беше посланието, което

...
Посвещавам тази победа на оркестъра - това беше посланието, което
Коментари Харесай

Посвещавам победата на оркестъра: Публиката освирка Джокович и той обърна мача

" Посвещавам тази победа на оркестъра " - това беше посланието, което Новак Джокович избра, с цел да означи успеха си над Лоренцо Музети в осминафиналите от Мастърса в Монте Карло. Световният номер едно имаше сложен старт на мача и самичък призна, че неговият противник го е надигравал през първите 7 седем гейма от дуела, само че тъкмо тогава публиката без да желае възпламени вътрешния огън в Джокович с най-голямата допустима мощ.

Резултатът беше 4:3 гейма и 40:0 в интерес на Музети, когато италианецът очевидно изкара форхенда си в навън, само че не последва присъждане от основния арбитър. Все отново точката беше извоювана от Джокович, а той незабавно се обърна към Мохамед Лаяни и изрази своето отвращение от това, че шведският съдия не е реагирал. Последваха бурни освирквания от почитателите на трибуните, които Джокера посрещна с ехидна усмивка и даже изиска още от същото, а най-после стартира да " дирижира " отрицателните реакции от тълпата против него, трансформирайки я в един самобитен оркестър.

Отговорът на Ноле пък беше повече от впечатляващ, тъй като той трансформира тази отрицателна сила в мощно гориво за играта му, като последва неотложен пробив от негова страна, а оттова насетне нямаше никакви шансове за младокаа и 24-кратният " мейджър " притежател взе своя реванш за случилото се през предходната година, когато загуби от този противник в същия шампионат.

" Започнете да ме освирквате и ще заиграя по-добре. Трансформирам това в позитивна сила за мен. Винаги ще отвръщам назад, когато видя, че хората се държат зле с мен, а не съм го заслужил по никакъв метод. Израснал съм с концепцията, че в случай че някой ти направи нещо неприятно, то ти си задължен да отстояваш позицията си. Всичко това наподобява се случи в точния миг, тъй като Музети ме надиграваше, само че от този миг се усмихнах, отпуснах се и нещата проработиха " - съобщи Джокович в конференцията си след мача.

56.25%;height:0;overflow:hidden; " >

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР