Построили "Столипиново", за да извадят циганите от града В ЕВН

...
Построили "Столипиново", за да извадят циганите от града В ЕВН
Коментари Харесай

Къщите в Столипиново незаконни, но с ток и вода

Построили "Столипиново ", с цел да извадят ромите от града

В ЕВН удовлетворени - събират сметките на 98%

Попитахме енергоразпределителното сдружение по какъв начин ромите от " Столипиново " си отварят партиди, откакто постройките им са без нотариални актове.

От ЕВН дадоха отговор, че работят съгласно българското законодателство. За да се причисли нов клиент към електроразпределителната мрежа, са нужни доста документи, част от които се вадят от общината. Процесът минава през няколко стадия, като в хода им се изискват строителни разрешителни, нотариален акт за благосъстоятелност и други Ако комплектът от документи е цялостен, сдружението започва процедура по ново присъединение. Само на законово присъединените клиенти сдружението разкрива партиди.

ЕВН обаче няма отношение към обекти, които не се зареждат с еленергия от мрежата му, Най-вероятният вид е противозаконните постройки да са се прикачили към партидите на съседи и по този начин да употребяват ток.

В етническите махали на Пловдив ЕВН от дълго време модернизира мрежата си по този начин, че кражбите са сведени до най-малко. Ако техниците се натъкнат на случай за непозволено прилагане на електрическа енергия пък, се уведомяват органите на Министерство на вътрешните работи. Съставя се протокол, а на клиента се издава фактура за начисления ток.

От най-малко 10 години Столипиново има събираемост на сметките от порядъка на 98 на 100, похвалиха се от ЕВН.

В и К: Взимат вода от законните здания

Собствениците на къщите, издигнати без акт 16, взимат вода от законните постройки. Когато в един парцел да вземем за пример има пет-шест къщи и за една от тях строителната документи е изрядна, останалите прокарват тръби и се включват в общ водомер.

Това обясниха през вчерашния ден от В и К ЕООД. От сдружението допълниха, че мнозина извършители, вдигнали незаконно търговски обекти или жилищни здания, въобще не търсят услугите на ВиК, с цел да не заплащат. За включване в непознат водомер не се постанова глоба.

Според данните на държавната компания близо две трети от семействата в " Столипиново " употребяват вода на облага.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР