Пострадалият при трагичната катастрофа на Спа във Формула 2 Хуан

...
Пострадалият при трагичната катастрофа на Спа във Формула 2 Хуан
Коментари Харесай

Кореа с първо интервю след жестоката катастрофа на Спа през август

Пострадалият при трагичната злополука на " Спа " във Формула 2 Хуан Мануел Кореа даде първото си по-обширно изявление след случая. След като той се прибра в дома си в Съединени американски щати след триседмична кома и 17-часова интервенция на десни крайник, Кореа приказва искрено пред аржентинското национално радио. Американецът с еквадорски корени показа по какъв начин се усеща след съдбовната за неговия конкурент Антоан Юбер злополука.

" Като цяло докторите построиха отначало десния ми крайник. Левият крайник пострада по-леко и една интервенция беше задоволителна. Възстановяването ще продължи към година, като предстоят още интервенции и дълга рехабилитация. За страдание е доста евентуално десният ми крайник в никакъв случай да не се възвърне изцяло. Ще се боря да се възстановя задоволително, с цел да мога да настъпя газта още веднъж. Изгубих шест сантиметра от костта в долната част на тибията, само че със особено устройство тя пораства. Това е повода да имам всички тези железни елементи на крайници си. Костта пораства по един милиметър дневно. На 23 декември следва идната интервенция. Малко след нея металните елементи ще бъдат отстранени. В взаимозависимост от болката и придвижванията, които мога да върша, ще преценим по кое време да са идващите интервенции. В началото докторите предвиждаха две години възобновяване, само че тялото ми се оправя по-добре от предстоящото ".

Step by step...

Great to see Juan Manuel Correa back on his feet for the first time since his accident #StayStrongJM @JMCorrea__ @FIA_F2 pic.twitter.com/5hTl8zJrGC
— Formula 1 (@F1) 24 октомври 2019 година Колкото до злополуката Кореа разкри, че не е изгубил схващане даже за миг: " Странно е, че не изгубих схващане. Когато го споделих на докторите, те не повярваха. Преди самия удар стегнах мускулите си и това също ми оказа помощ. Исках да изляза самичък от колата и бях в схващане по време на целия случай. Вече имах срещи с Международната автомобилна федерация (ФИА). Беше случай с доста неприятен шанс. Никое следствие не може да промени обстоятелството, че ме чака доста сложна година. Отне ми няколко седмици да приема всичко. Трудно бе да схвана нещо с медикаментите, които ми даваха в болничното заведение. Разбира се, печален съм. Антоан беше добър другар, само че в този момент усещам, че би трябвало да се възстановя поради него ".

Въпреки целия смут, който претърпя, Кореа към момента има желанието да се върне във Формула 2 и да продължи с автомобилния спорт. " Приятел ме попита дали с това завърши моята Ф1 фантазия. Отговорих му, че един случай не може да убие фантазията ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР