Пострадалият мъж е Емилиян Рачев. На 25 февруари той отивал

...
Пострадалият мъж е Емилиян Рачев. На 25 февруари той отивал
Коментари Харесай

Две седмици преди убийството в парка в Добрич: Нападателят намушкал друг мъж


Пострадалият мъж е Емилиян Рачев. На 25 февруари той отивал на посетители, когато е намушкан в ръката.

" Действието се случи на 25 февруари до паметника на диктатор Добротица, до момента в който отивах на посетители. Съвсем умерено си вървях и отсреща ми се появи един вид, който беше с наведена глава. Точно, когато ще се разминаваме, ме намушка ", разказа Рачев.

" Искам да кажа, че индивидът го извърши супер професионално. Личи си, че го е правил и преди този момент, тъй като в случай че е някой, който за първи път ще прави това действие, той най-малко ще се замисли по някакъв метод, а този ме наръга непосредствено ", допълни младият мъж.

По думите му проверяващите му споделили, че по всяка възможност е подтикнал обвиненият да извърши това закононарушение.

" Имал съм остаряла омраза с него, споделиха служителите на реда. Аз им споделих и им обясних, че този човек нито съм го виждал в град Добрич, нито безусловно на никое място и че безусловно по никакъв метод не сме се конфронтирали, даже не сме си споделили една дума, а той непосредствено ме атакува ", добави Емилиян Рачев.

Младият мъж е прободен в бицепса, а лекарите му споделили, че острието е минало на сантиметър от артерията.

" Можеше и аз да остана на място, както и този човек тук (б.а. умрелият Живко Маринов). Тогава безусловно по никакъв метод не се взе насериозно случая ", сподели още Рачев.

По думите на Емилиян нападението е осъществено с огромен ловен нож, с най-малко 15-16-сантиметрово острие. Той е претърпял 3-часова интервенция. Лекарите споделят, че ще се възвърне, само че ще отнеме към година. Той е студент, а обездвижването на дясната му ръка не му разрешава да написа и да прави каквото и да. Категоричен е, че ще търси обезщетение.

" Има камера на КАТ, която е запечатала нападението, обаче не се вижда, тъй като е много надалече. Те са наблюдавали самото му придвижване. Поел е към Социални грижи, след това е минал по ул. " Бяла река ", по-късно по ул. " Димитър Ковачев " и оттова се е прибрал. Има и записи, че причинител е той. По него време никой не минава там, безусловно никой, което води всички улики към този човек за това грубо деяние ", съобщи потърпевшият мъж.

Венцислав Великов е измежду първите, които се озовават на мястото на убийството в парка на 7 март. Както всеки ден, той разхожда кучето си. Случилото се толкоз мощно го раздрусва, че инициира бдение в памет на убития Живко Маринов.

" Всички стигаме до извода, че това нещо е било предотвратимо. Просто в случай че някой си беше приключил работа и не бяха позволили подценяване на този рецидив и стартиране на това лице още веднъж измежду нас ", безапелационен е Великов.

" Нашите дейности не стопират дотук. Ние първо ще търсим правдивост. Второ, ще зададем някои въпроси, които на някои хора няма да им бъдат комфортни. Но първо, за какво това лице е било още веднъж измежду нас? Второ, предварителната защита, сигурността, градската среда, използването на алкохол, вандализма. Да се разработят в една локална тактика с упованието, с присъединяване на жителите и приканвам хората към мощна интензивност по тематиката и освен ", съобщи уредникът на бдението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР