Пострадалите при катастрофата край Вакарел са транспортирани в шест столични

...
Пострадалите при катастрофата край Вакарел са транспортирани в шест столични
Коментари Харесай

Шест болници в София настаниха ранените край Вакарел

Пострадалите при злополуката край Вакарел са превозени в шест столични лечебни заведения. Почти половината от тях са в " Света Анна ", а останалите са настанени в " Пирогов ", ВМА, ИСУЛ, " Токуда ", и " Софиямед ", съобщи Българска национална телевизия.

В Окръжна болница " Св. Анна "  са настанени най-вече ранени - 10 души (седем дами и трима мъже). В УМБАЛСМ „ Пирогов “ - 4. Във Военномедицинска академия (ВМА) - 3. В УМБАЛ " Царица Йоанна "  ИСУЛ - 2. В " Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда "  - 2.

Шофьорът на автобуса е без заплаха за живота и е настанен в " Софиямед ". 

Четирима от настанените в Окръжна болница са в сериозно положение, а останалите шестима са с по-леки контузии и без заплаха за живота.

Сред ранените в УМБАЛСМ " Пирогов " има 13-годишно момче, две дами и мъж. 

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че в Окръжна болница е видял настанените в незабавното поделение и е влязъл в хирургическото поделение, където в действителност е наблюдавал и интервенцията на дамата, която е в най-тежко състояние.

Най-тежките случаи са в " Света Анна "  - четири дами, от които едната е с доста огромна заплаха за живота. 

По публична информация, починалите са шестима, а ранените - 22-ма.

По думите на Атанасов автомобил се е завъртял и е блъснал странично рейса. Представители на автобусния транспортьор " Юнион Ивкони "  все още не са говорили с лидера на автомобила.

Собственикът на " Юнион Ивкони " Ивайло Константинов разяснява, че рейсът е чисто нов, от няколко месеца е в употреба, съобщи bTV. По думите му водачът е почивал три дни преди случая, качил се е през днешния ден в Сливен и е карал три часа преди злополуката.

Той сподели, че скоростта при конфликта е била 96 км/ч. " Всичко е по учебник, само че с джигитите на пътя не може да се оправим ”, сподели Константинов.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е почнала следствие на нещастието край Вакарел. 

На мястото на злополуката работи екип от проверяващи служители на реда от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - София под управлението на дежурен прокурор, както и на заместител на окръжния прокурор, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Започналото досъдебно произвеждане е за закононарушение по член 343 алинея 4 от Наказателния кодекс – нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата при ръководство на МПС, от което по несъобразителност за породени гибел и телесни повреди на повече от едно лице.

По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че има данни за контакт сред лек автомобил и рейса преди обръщането му в канавката. За засичане загатнаха и пасажери.

Продължава осъществяването на оглед на местопроизшествието, като редом с това се организират и разпити на очевидци. 

" Благодаря на Спешната здравна помощ, извънредно съответна незабавна помощ и помогнаха на пациентите досега, в който те постъпиха в нашите лечебни заведения. Създадена е цялостна организация. Екипите работят безупречно, благодаря и на доктор Близнаков и на всички останали шефове и екипи в останалите лечебни заведения за това, което дават от себе си ", сподели здравният министър Кирил Ананиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР