Пострадалите при катастрофата край Вакарел са транспортирани в 6 столични

...
Пострадалите при катастрофата край Вакарел са транспортирани в 6 столични
Коментари Харесай

Пострадалите от Вакарел са разпределени в 6 болници

Пострадалите при злополуката край Вакарел са превозени в 6 столични лечебни заведения. Почти половината от тях са в „ Света Анна “, а останалите са настанени в „ Пирогов “, ВМА, ИСУЛ, „ Токуда “, „ Софиямед “.
При ранените отиде и здравният министър Кирил Ананиев.
Преди повече от час и половина министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и шефът на болничното заведение доктор Близнаков дойдоха, с цел да видят по какъв начин се оказва помощ на ранените.
В Окръжна болница „ Св. Анна “ са настанени най-вече ранени - 10 души (7 дами и 3 мъже).
В УМБАЛСМ „ Пирогов “ - 4.
Във Военномедицинска академия (ВМА) - 3.
В УМБАЛ „ Царица Йоанна “ ИСУЛ - 2.
В „ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда “ - 2.
Шофьорът на рейса е без заплаха за живота и е настанен в „ Софиямед “.
Четирима от настанените в Окръжна болница са в сериозно положение, а останалите шестима са с по-леки контузии и без заплаха за живота, съобщи Българска национална телевизия.
" Трима са със относително леки контузии, те подлежат на диагностично уточняване и наблюдаване. Четирима са въведени в шокова зала в тежко положение със съчетани контузии на глава, стомах, гърди и гръбнак. Двама от тях са в операционната за интервенция по неотложност. Има и още трима индивида, които са с изолирани фрактури на ръцете, Те подлежат на оперативна намеса, само че в планов порядък ", съобщи доктор Славчо Близнаков - шеф на УМБАЛ „ Света Анна “.
Сред ранените в УМБАЛСМ „ Пирогов “ има 13-годишно момче дружно с майка му, една жена и мъж.

Момчето е един от четиримата потърпевши, които Спешна помощ транспортира в " Пирогов ". Неговата майка е настанена в травматологията.

Детето мина през детска противошокова зала, където му се направиха прегледи от мултидисциплинарен екип и проучвания. Момчето беше качено по неотложност в детския хирургичен операционен блок. Там му сложиха дрен, с цел да възстановят достъпа на О2 до организма.

От незабавния институт оповестиха, че на другата потърпевша жена се е наложило да бъдат направени и високоспециализирани проучвания, които са посочили пострадвания, които постановат тя да остане в пироговската хирургия.
40-годишен мъж, пък беше прегледан и проучен в Спешното поделение. Той е с травма на главата и след култивиране беше освободен от болничното заведение.
Преди минути министър Ананиев изрече състрадание към фамилиите на починалите и потърпевшите и сподели, че сега всички лечебни заведения не се нуждаят от кръв за кръвопреливане.
" В Окръжна болница видях настанените в незабавното поделение и влязох в хирургическото поделение, където в действителност видях и самата интервенция на дамата, която е в най-тежко състояние. Като най-тежките случаи са тук в „ Света Анна “ - четири дами, от които споделих, че едната е в най-тежко състояние ", съобщи Ананиев.
Пострадалите са общо 23-ма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР