Пострадалите от адския взрив във Варна търсят помощ за възстановяване

...
Пострадалите от адския взрив във Варна търсят помощ за възстановяване
Коментари Харесай

Можеше ли да бъде избегната трагедията в блока във Варна?

Пострадалите от адския гърмеж във Варна търсят помощ за възобновяване на домовете си. Хората, останали без покрив измежду зима, не знаят нито по кое време, нито по какъв начин ще ремонтират своите жилища.

В същото време стана ясно, че заподозряният за гърмежа Веселин Димитров трябвало да напусне жилището още на 6 януари, само че бил оставен до 15-ти.

Справяме се мъчно. От на никое място нямаме изясненост. Обещанията са за най-кратки периоди, споделя пред Нова телевизия пострадала от случая.

Издирваният Веселин Димитров е умрял при гърмежа във Варна

Основната помощ, на която разчитаме, са положителни хора, които желаят да оказват помощ. Направили сме дарителска сметка. За в този момент институциите са съответни. Но това, което разбрахме, е, че помощта, която могат да дадат, е много дребна за възобновяване на провалите, изясни касиерът на блока.

Живущите в блока допускат, че възобновяване на засегнатите жилища ще коства хиляди. За това от входа са създали дарителска сметка.

Жената, която е живеела на фамилни начела с Веселин, напуща дома му в края на декември поради следващо тежко принуждение. Настанена е в спешен център. От тогава Веселин получава заповед за овакантяване на жилището на 6 януари.

Съсед за взривения апартамент във Варна: Шок, пъкъл, цялостна покруса!

Веселин не е получил заповедта на 6 януари. При издаване на заповед за незабавна отбрана, районният арбитър разпорежда заповедта да бъде изпратен в период от 24 часа до съответното районно, изясни юрист Красимира Анастасова, бранител на дамата.

Живущите в блока считат, че Веселин е трябвало да бъде следен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР