Постоянното представителство на Русия при ООН и националното министерство на

...
Постоянното представителство на Русия при ООН и националното министерство на
Коментари Харесай

Русия представя Sputnik V пред ООН

Постоянното посланичество на Русия при Организация на обединените нации и националното министерство на опазването на здравето ще показват подробна информация за съветската ваксина против COVID-19, предават международните информационни организации.

"В сряда, 2 декември, ще се организира показване на съветската ваксина Sputnik V. Руският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко, непрекъснатият представител на Русия при Организация на обединените нации Василий Небензия и ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев ще вземат участие в събитието ", сподели Стржижовски.

Той сподели, че виртуално събитие, озаглавено "Sputnik V: Ваксина против COVID-19 ", ще се организира в коридорите на специфична сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Припомняме, че Унгария разгласи, че ще употребява съветската ваксина.

Ваксините с биотехнологии би трябвало да бъдат утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Но Унгария може да употребява съветската ваксина поради малка врата в законодателството, която разрешава на страните да издадат позволение при изключителни обстановки.

Говорителят разясни, че последствията ще са за Унгария и че избират имунизациите да получат утвърждението на Европейската организация по медикаментите.

Ние имаме вяра, че това несъмнено е процедура, която е доста значима за гарантиране сигурността на нашите жители на Европейски Съюз, разясни представителят. По думите му Комисията няма данни от съветската ваксина, само че компанията, която я е създала, се е свързала с европейския регулатор.

По-рано бе обявено, че в Русия е почнала имунизацията със "Спутник V ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР