Постоянно се стараем да оставим трайно впечатление у хората, с

...
Постоянно се стараем да оставим трайно впечатление у хората, с
Коментари Харесай

10 начина да оставите добро впечатление

Постоянно се стараем да оставим трайно усещане у хората, с които се срещаме. Оказва се, че не е толкоз мъчно, колкото си мислим. Достатъчно е да знаем кои са верните думи и дейности, написа obekti.bg.
Ето какво дават отговор хората на въпроса " Как да бъда по-запомнящ се, когато срещна някого за първи път? ".

1. Говорете.

По-вероятно е да ви виждат, в случай че участвате интензивно в диалога.

Когато задавате въпроси, проявявате интерес и споделяте истории или анекдоти, е по-вероятно да извършите трайно усещане и да установите връзка с някого, споделя Джулиан Рейзингър, консуматор на Quora и съосновател на Lovelifesolved.com.

" Хората в никакъв случай няма да помнят индивида, който просто стои там и не споделя нищо ", добавя той.

2. Бъдете прями, полемични и почтени.

Често хората играят безвредно. По този метод те си мислят, че всеки ще ги хареса. Поради тази причина заобикалят да споделят нещо спорно - изключително когато се срещат с някого за първи път.

Но в случай че в действителност желаете да бъдете запаметяващи се, то вие би трябвало да вършиме персонални изказвания - без да обиждате никого и да казвате нещо обидно, несъмнено.

" Няма по какъв начин да ви запомнят, в случай че постоянно играете безвредно ", написа Рейзингър.

Това не значи, че би трябвало да противоречите от самото начало, само че когато говорите твърдо, ясно и изказвате мнението си, ще сте по-интересни и по-запомнящи се, написа той.

3. Бъдете малко необикновени.

Нарушаването на културната норма е елементарен метод да изпъкнем, написа Рейзингър, само че опитвайте се да вършиме това по позитивен метод.

Например, посредством хумористични и неповторими отговори на типичните уводни въпроси като " Как си? " или " Какво правиш? "

Да измислите сходни отговори може да наподобява като сложна задача, само че по този начин или другояче ще би трябвало да им отговаряте хиляди пъти през живота си, тъй че напъните си костват.

4. Използвайте убеден език на тялото.

Роб Рикър, създател на блога The Social Winner (Социалният победител), споделя, че увереният език на тялото прави доста повече от това да изглеждате добре - той ви оказва помощ да извършите ужасно първо усещане.

Рикър предлага да прилагате крепко здрависване, да поддържате изправена стойка и контакт с очите, както до момента в който слушате, по този начин и до момента в който говорите.

Ако известно време не говорите с никого, тогава гледайте пред себе си, а не в земята. " Вие сте ангажирани със света, без да се криете от него ", написа той.

Вие би трябвало да " притежавате пространството към себе си ". Това значи, не да седите на ръба на скамейка, тъй че останалите да имат повече място от вас, или да се смущавате, в случай че ръката ви допира нечия друга ръка. " Вземайте това, което е ваше, без да бъдете гадняри, несъмнено ", написа той.

5. Предизвиквайте страсти.

Този съвет от Рейзингър произлиза от известния откъс на създателя и стихотворец Мая Ангелу: " Хората ще не помнят какво сте споделили. Те ще не помнят какво сте създали, само че те в никакъв случай няма да не помнят по какъв начин сте ги предиздвикали да се усещат. " Мая Ангелу

За да оставите надълбоко усещане на някого, би трябвало да го накарате да почувства нещо, за предпочитане нещо положително.

Как вършиме това в инцидентен диалог? Рейзингърр предлага следните образци: да показвате уязвимост; да карате другите хора да се смеят; когато вършиме неточност, да се извинявате за това, галейки егото на някого по този начин; да разказвате истории; да бъдете потребни или да обсъждате тематики развълнувано.

6. Бъдете зает слушател.

Журналистът Беки Блантон споделя, че най-важното в това да бъдеш запаметяващ се е да се научиш да слушаш. " Най-популярните и запаметяващи се хора по света са тези, които ни дават нераздвоено и цялостно внимание ", написа тя.

Подобно на Рейзенър и Ангелу, Блантон акцентира, че ние си спомняме по какъв начин хората ни карат да се усещаме и " нищо не ни прави да се усещаме по-топло, по-добре, по-обичани или значими от това да имаме достоверното и фокусирано внимание на някой различен върху себе си ".

7. Усмихвайте се.

" Когато се срещнеш с някого, усмихвай се ", написа Рикър. " Това демонстрира, че сте щастливи, в положително въодушевление, наслаждавате се на живота и се радвате да посрещнете отсрещния. Усмивката също по този начин задейства огледалните неврони на другия човек!

8. Използвайте името на отсрещния в диалога.

" Наистина ефикасен метод да бъдете " запомнени " от другия е да употребявате името му в диалога ", написа Кара Ронин, специалист по обществени умения.

Това показва, че му обръщате внимание и ви е грижа.

" Нашето име е неразривно обвързвано с нас ", изяснява тя. " Когато чуем, че някой употребява името ни, незабавно си мислим: " О, той в действителност би трябвало да ме харесва, тъй като си спомня името ми. " Разбира се, не желаете да употребявате името му с недодялан звук.

9. Оценявайте позитивните неща.

Рикър предлага да влагате повече сила в позитивната страна на нещата, в сравнение с противоположното. Например: " О, обичам това, че е студено, тъй като в този момент в действителност се любувам на топлата чаша кафе ", вместо да се оплаквате, че е студено.

" Всеки е притеглен от индивида, който се забавлява най-вече ", написа Лукас Швекендеки, мотивационен представител и публицист. " Този, който е душата на компанията получава най-голямо внимание. "

10. Интересувайте се от тяхната история.

" Няма нищо, което хората да обичат повече от това да бъдат ценени от някой различен ", написа Швекендеки. " Когато усещаме, че имаме значение за някого, ние се отваряме, усещаме се сигурни и отвръщаме със същото равнище на интерес. Всеки обича да приказва за себе си! "

Не забравяйте, че всеки има история и лична позиция за света. Вашата работа е да я откриете в отсрещния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР