Постоянно се променя цифрата на българите, които са в чужбина

...
Постоянно се променя цифрата на българите, които са в чужбина
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Постоянно се променя цифрата на българите, които са в чужбина и искат да се приберат

" Постоянно се трансформира цифрата на българите, които са в чужбина и желаят да се приберат. 766 беше финалното резюме, което имах от петък. Повечето проведени групи туристи съвсем се прибраха, с изключение към момента имаме проблем в Чили, появяват се обаче и самостоятелно пътуващи туристи. Има и българи, които живеят някъде непрекъснато, които изявяват предпочитание да се приберат, какъвто е случая в Испания ", сподели в утринния блок на БТВ „ Тази сутрин” Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

" Сами разбирате, че когато се случват не повече от 20 % от постоянните самолетни линии и това се случва повече от 10 дни, цяло знамение е да успеем да намерим билет. Също по този начин има проведени чартъри, които са също платени, само че просто се изпращат националните превозвачи, които са държавни, на други страни – по този начин с няколко такива национални превозвача успяхме да приберем хора от Мароко ", сподели още министър Захариева.

Тя означи, че в случаи като Чили, които са затворили въздушното си пространство за задгранични полети, е доста мъчно реализирането на прибирането на жители от там.



Министърът означи, че би трябвало да се знае, че не във всички страни страната ни има задачи и прибирането на български жители от такива страни е доста мъчно.

" Също по този начин, когато с хиляди компликации сме намерили способи на прибиране на хората, да не чуваме неща от вида, но почивката ми завършва след два дни – просто изберете разновидността, който сме ви предложили, качете се на самолета и се приберете, тъй като след два дни може да няма по какъв начин да ви приберем ", добави Захариева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР