Постоянно съм сред хората, работя в онкологична болница. Освен сухите

...
Постоянно съм сред хората, работя в онкологична болница. Освен сухите
Коментари Харесай

Десислав Тасков: Единствени сме в света с болници търговски дружества

Постоянно съм измежду хората, работя в онкологична болница. Освен сухите числа, които виждаме в статистиката - какъв брой и по какъв начин живеят българите, когато приказваш очи в очи, разбираш, че драмата при тях е огромна. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " Десислав Тасков пред Нова ТВ. По думите му народен проблем и европейска тематика е фактът, че в България имаме разграждаща се здравна инфраструктура, митинги на педиатри, медицинските сестри са на улицата. Той изрази мнение, че на европейско равнище е нужна единна лекарствена политика.
Единствени сме в света, където лечебните заведения са търговски сдружения. Обръщаме тематиката здраве на тематика пари. Частни лечебни заведения има на всички места по света, само че те не са регистрирани като частни сдружения. Ние понижаваме като нация прогресивно, а парите за здраве се усилват - в това време нито пациентите са удовлетворени, а лекарите са по улиците. В един нереформиран бранш продължаваме да наливаме пари от пусто в празно, разяснява Тасков. Той означи, че продължаваме да лекуваме хората по клинични пътеки и всичко би трябвало да се остойности - както труда на лекарите, по този начин и на медицинските сестри - да бъде ясно кое какъв брой коства.
Болниците не би трябвало да бъдат търговски сдружения, би трябвало да се усили ролята на страната в бранша, обвързвана с публичните поръчки - да бъде ясно кое какъв брой коства, с цел да забележим действително какъв е секторът, с цел да го създадем наличен за всички, съобщи още лекар Тасков.
Превенцията и профилактиката са значими - само че освен в София, Пловдив, Варна. Профилактиката би трябвало да обхване и дребните общински лечебни заведения, по този начин още 2 милиона и половина хора ще имат достъп до тях - другояче те в никакъв случай няма да отидат профилактично на обзор от Гоце Делчев до София, сподели още претендентът за евродепутат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР