Постоянно ни нападат с въпроси, кой ни финансира. Сотир Цацаров

...
Постоянно ни нападат с въпроси, кой ни финансира. Сотир Цацаров
Коментари Харесай

”БОЕЦ”: Оказва се, че Сотир Цацаров и Иван Гешев финансират протестите ни

Постоянно ни атакуват с въпроси, кой ни финансира. Сотир Цацаров и Иван Гешев финансират митингите на Групово дело „ БОЕЦ “, тъй като осъдихме Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ по няколко каузи, с изключение на да ни дават информация и да заплатят правосъдните разходи.
Това разгласи Георги Георгиев – водач на гражданско придвижване " БОЕЦ ", който дружно с юрист Камен Добрев описаха за извоюваните каузи. В предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком юристът разяснява, че с писането на сигнали до институциите гражданското придвижване разобличава институциите у нас.

" Обърнахме се към този момент и към европейските институции. Делата, които спечелихме са по Закона за достъп до социална информация. Това което ние поискахме е доклад за активността на Иван Гешев преди да заеме поста основен прокрор. Софийска градска прокуратура първо ни отхвърли, само че към този момент е задължена да ни даде информацията за актовете които е написал Гешев, тъй като ние сме уверени, че той е сключвал съглашения, а не е внасял обвинителни актове. ", разясни Добрев.

" За КПКОНПИ питане ни беше по отношение на действително осъществените средства от постановени от тях запори и лишаване на имущества. Питахме ги и за боносите в тази Комисия, тъй като нашите подозрения са, че те са повече от осъществените средства ". допълниха гостите.

" Последните сигнали, които изпратихме до европейските институции касаят освен последните кавги, само че и целия мандат на Сотир Цацаров като основен прокурор. Проследили сме и сме верифицирали всяко едно от делата, за които сме дали документи. Искането на Групово дело „ БОЕЦ “ е мониторингът на Европейската комисия над България да продължи. Искахме да се обрънем непосредствено до Европейската комисия, до всички нейни членове, до европейския прокурор госпожа Лаура Кьовеше и до всички посолства у нас, в това число и до американското посолство. Поискали сме среща с посланика на Съединени американски щати госпожа Херо Мустафа и чакаме тя да ни пиеме. В писмата ни сме написали и рекомендации, които считаме, че са съответни да се осъществят. Ако няма отговор единствено ще се опровергае прокламираната взаимност, за когато всички приказват че е реалност в Европейска комисия. ", споели още адв. Добрев.

" Сигналите са за милионите, които приказва Васил Божков, както и изявлението на министърът на земеделието Танева. Януш Войчековски, комисарят по земеделие ни отговори, че сигналът ни е признат и по него се работи. ", добави Георгиев.

Той разгласи народен митинг на 16 юли от 16 часа с главно искане свалянето на държавното управление на Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР