Постоянно наблюдение на нивата на р. Янтра и притоците й

...
Постоянно наблюдение на нивата на р. Янтра и притоците й
Коментари Харесай

Даниел Панов разпореди постоянно наблюдениена Янтра и нивата на реките край Велико Търново

Постоянно наблюдаване на равнищата на р. Янтра и притоците й край Велико Търново, преминаващи през територията на общината, разпореди кметът на старопрестолния град Даниел Панов.

Повод са плануваните валежни количества в интервала 10-12 юни.

Указания за мониторинг са дадени също на всички кметове и кметски наместници в общината, а цялата активност е под координацията на заместник-кмета по строителство и устройство на територията проф. Георги Камарашев.

Нивата на реките Янтра и Белица се наблюдават в действително време и посредством цифрова система. На всеки 15 минути в контролния център постъпва настояща информация за придвижването на водите, събирана от радарните датчици в кв. „ Чолаковци “, Килифарево и с. Пушево.

Повишена е готовността за реакция и на районните дирекции за пожарна сигурност и отбрана на популацията. За цялата страна през уикенда се чакат превалявания, чиито количества в обособени региони могат да надвишават 50-80 мм. Това излиза наяве от преписка с шефа на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Николай Николов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР