Постоянно чуваме и четем съвети за това как да бъдем

...
Постоянно чуваме и четем съвети за това как да бъдем
Коментари Харесай

Навиците, които ни състаряват преждевременно

Постоянно чуваме и четем препоръки за това по какъв начин да бъдем здрави и да живеем по-дълго. Едва ли обаче си даваме сметка, че редица ежедневни привички, които на пръв взор може да не ни наподобяват нездравословни , също оказват въздействие на това какъв брой дълго ще бъде млади, енергични и добре изглеждащи. Ето някои от тях.

Перфекционизъм

Няма нищо неприятно в това да желаеме да вършим нещата по този начин, както би трябвало. Но всичко би трябвало да бъде в рационални граници. Ако се превърнем в перфекционисти, отрицателните мисли ще превземат съзнанието ни много постоянно. А те водят до обособяване на стресови хормони , които пък ни състаряват прибързано. И май не си заслужава всички старания да бъдем постоянно на 100%...

Депресия

Тя е все по-често срещана, изключително измежду младите. И е доста постоянно срещано събитие да подценяваме прочувственото си положение. Единственото, което можем да реализираме, е то да се задълбочи. А прочувствените премеждия ни състаряват незабелязано, ускорявайки свиването на мозъка.
 Снимка 424445

Слънцезащита

Ако все сме прекомерно заети и не ни остава време за нанасяне на артикули с SPF, кожата ни ще ни отговори с преждевременна поява на бръчки и пигментни петна. Да не приказва за меланомите и карциномите, които също са отрицателен резултат от излагането на слънце без вярната отбрана. В всекидневието се нуждаем от слънцезащитен фактор 30, с цел да бъдем по-млади за по-дълго.

Пушене

Тук е пределно ясно и няма потребност от непотребни пояснения. Важно е обаче пояснението, че даже няколко цигари на седмици, изпушени в приятна компания, също въздействат на положителния тип на кожата и даже могат да накарат косата да посивее. Да сме " обществен " пушач също вреди на младостта ни.

Калъфка за възглавница

Надали сме се замисляли, че точно тя може да окаже сериозен отрицателен резултат върху кожата на лицето ни. Но несъмнено има логичност в това изказване, тъй като прекарваме задоволително часове с глава върху възглавницата. Затова е значимо калъфката й да е от първокласен памук, написа Reader`s Digest.
 Снимка 414523

Стойка

Ако прекарваме по през целия ден зад бюрото и пред компютъра, сигурно усещаме отрицателните последици от това всекидневие. А в случай че стойката ни е неправилна и седим прегърбени, болесттите, които са присъщи за по-възрастните, като артрит, няма да ни подминат и на по-млада възраст.

Обилно хранене

Дори да не го практикуваме всеки ден, а единствено два пъти в седмицата да вземем за пример, още веднъж си вредим задоволително. Обилното похапване води до оксидативен стрес в клетките , който ги кара да стареят прибързано.

Диета

Ням нищо неприятно в това да поддържаме форма, спазвайки съответен режим на хранене. Но да се лишим от всевъзможен тип мазнини е огромна неточност. Омега 3 мастните киселини са от значително значение за младежкия тип на кожата и здравето на сърцето.
 Снимка 382935

Секс

Тук правилото е просто - колкото по-често, толкоз по-добре. Но не е значимо единствено количеството, а и качеството. Редовните оргазми работят живително както на тялото, по този начин и на душeвността.
 Стресът, високото кръвно налягане и може ли напрежението да ни разболее
Може ли стресът да ни разболее

За тревогата и хипертонията

Хобита

Липсата на обичани занимания, с които да запълваме свободното си време, води до по-чести визити при лекаря и депресивни положения. Няма значение какво ще вършим, значимото е да го вършим с готовност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР