Постоянно чуваме, че трябва да пием много вода- от приятели,

...
Постоянно чуваме, че трябва да пием много вода- от приятели,
Коментари Харесай

Възможно ли е да пиете прекалено много вода и какви са страничните ефекти

Постоянно чуваме, че би трябвало да пием доста вода- от другари, родители, лекари, треньори, по малкия екран, в интернет и така нататък Но допустимо ли е да прекалим с водата? През 2007 година, в Калифорния, една жена умира от хипонатриемия или водна интоксикация, откакто взе участие в съревнование за пиянство на вода. Случаи като този са извънредно редки, само че въпреки всичко би трябвало да се внимава с количеството вода, която пиете за къс интервал от време.

Да, има такова нещо като прекомерно доста вода

Водната интоксикация поражда, тъй като пиенето на извънредно огромно количество вода промива системите в тялото и равнището на натрий в организма пада до рисково ниско равнище. Тялото се нуждае от натрий, с цел да управлява кръвното налягане и други значими функционалности, като мускулните контракции, да вземем за пример. Хипонатриемия е доста рискова. Може да докара до изпадане в безсъзнание, кома и даже гибел.

Симптомите включват гадене и главоболие

Достигането до положение на хипонатриемия е мъчно. За да стигне до точката на водна интоксикация, човек би трябвало да изпие толкоз доста вода, че да му се гади и даже да повърне. Други признаци включват главоболие и унесеност.

Гаденето, до момента в който пиете прекомерно доста вода, е част от системата за надзор и баланс на тялото, която ни пречи да навредим на себе си. Жаждата се появява, когато тялото ни се нуждае от повече течности, а когато имаме задоволително или малко повече от задоволително, стартира да ни се гади. Винаги слушайте тялото си и не се насилвайте да пиете повече вода. Ако го извършите, ще се почувствате зле.

Ако изпитате някой от упоменатите признаци, откакто изпиете огромно количество течност, може да сте прехидратирани. В този миг е от решаващо значение да спрете да пиете и незабавно да потърсите помощ.

Лимитът ви зависи от няколко фактора
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР