Постоянно чувам репликата: Да си седиш с децата вкъщи не

...
Постоянно чувам репликата: Да си седиш с децата вкъщи не
Коментари Харесай

Безделница ли е жената-домакиня? Размислите на една майка

 уморена-жена

Постоянно слушам репликата: „ Да си седиш с децата у дома не е работа “. И това извънредно ме нервира. Аз съм „ домашна “ мама, която сама възпитава своите деца и в този момент ще ви опиша всичко. 

Напълно сте прави: това не е работа. Защо всички считат, че грижата за децата може да се съпостави с работа от 9 до 18? Не, не може. Просто двете неща са изцяло разнообразни.

Обикновено на работа…

Никой не ви тропа в тоалетната

На работа отивате умерено до тоалетна, когато си поискате. И е невероятно да си визиите, че в кабинката шефът или сътрудници упорито ще ви тропат по вратата. А в случай че внезапно, зашеметени от протичащото се, ги пуснете, те ще се втурнат да ближат дръжката на четката за тоалетна.

По време на обяд не е нужно да приготвяте пюре за шефа

По време на обяд, най-вероятно, си седите умерено в кафене или офисната кухня, разговаряйки с сътрудници. Не е належащо да приготвяте храна за шефа, трансформирайки всичко в пюре или режейки го на микроскопични късчета, до момента в който шефът ви дърти за панталоните или оглушително събаряйки тиганите на пода.

В свободните си минути четете вести в обществените мрежи

Ако по време на работа ви имате пет свободни минути, имате опция да влеете във фейсбук, а не истерично да си вършиме сандвич или овесена каша, пробвайки се да се сетите благи ли сте си през днешния ден зъбите.

Никой не си пъха пръстите в контакта

В офиса нормално успявате умерено да поговорите с сътрудник и освен това той няма да хване внезапно храната си и да я хвърли на пода или пък да се разплаче, че не сте му дали бонбон. И може с цялостна сигурност да кажем: той няма да почне да си пъха пръста в контакта незабавно щом се обърнете с тил.

Не би трябвало да разтървавате биещи се сътрудници

Никой не ви кара да храните шефа с вечеря и да се пробвате по едно и също време с това да разделите сътрудниците, които са си спретнали драка на пода. В края на работния ден не е нужно да къпете шефа и с титанични старания да му пречите да пие вода от ваната, в която до момента е пишкал.

Шефът не ви буди в три през нощта

Шефът не ви звъни и буди по два-три пъти през нощта. И не ви се постанова с всички сили да се пробвате да се наспите, тъй като на другия ден на децата ви е им би трябвало положителна, добра и радостна майка. В последна сметка осъзнавате, че щастието и любовта, които им подарите в първите години на живота, ще останат с вас за цялостен живот и ще ви поддържат в сложните минути.

Да, прави сте – да седиш с децата у дома не е работа. Разберете ме вярно, аз безумно обичам децата си. Но това е по-трудно от работа. Това е повече от работа! А на всеки, който е сигурен, че „ домашната “ мама по цели дни единствено си почива, желая да кажа едно: ДАЛЕЧ ОТ МЕН!!! И всяка майка ще ме поддържа.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР