Постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър заяви, че Вашингтон

...
Постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър заяви, че Вашингтон
Коментари Харесай

Вашингтон упреква Пекин в отстъпление от поети търговски ангажименти

Постоянният търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър съобщи, че Вашингтон укорява Пекин в оттегляне по някои от поетите задължения в границите на договарянията за преустановяване на комерсиалната война, предадоха международните организации.

Той сподели, че американските договарящи са посъветвали американския президент Доналд Тръмп да наложи спомагателни мита върху китайски артикули, в случай че няма съглашение до петък.

Делегация от Китай ще бъде във Вашингтон в четвъртък и в петък, с цел да продължат договарянията. Лайтхайзър сподели, че чака на диалозите да участва и вицепремиерът на Китай Лю Хъ.

Тръмп желае да види договорка със обилни структурни промени, само че двете страни още не са стигнали до този стадий, разясни американският непрекъснат търговски представител, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че по-високите мита над китайски артикули, с които Тръмп заплаши Китай през уикенда, ще влязат в действие в 12,01 ч. източноамериканско време в петък, добавя Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР