Постоянният съвет на Организацията на американските държави (ОАД) призна пратеника

...
Постоянният съвет на Организацията на американските държави (ОАД) призна пратеника
Коментари Харесай

Организацията на американските държави призна пратеник на Гуайдо за посланик

Постоянният съвет на Организацията на американските страни (ОАД) призна пратеника на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за дипломат на страната в районната конструкция, оповестява " СиЕнЕн ".

С 18 гласа " за ", 9 " срещу " и 6 " въздържали се " Съветът дефинира Густаво Таре за непрекъснат представител на Народното събрание на Венецуела пред Постоянния съвет на ОАД до провеждането на нови президентски избори.

Въпреки решението обаче Таре няма да съставлява държавното управление на Венецуела в ОАД, защото Организацията признава двойствеността на управляващите в страната, въпреки в признатата резолюция да се показва, че " президентската власт на Николас Мадуро не е законна ". Доказателство за това е, че представителството на държавното управление на Мадуро взе участие в Съвета, гласувайки срещу резолюцията.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за президент на Венецуела и бе приет от близо 50 страни, приветства решението на Съвета. От своя страна държавното управление на Мадуро осъди мярката, наричайки я " безсрамно и незаконно нарушение на интернационалното право ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР