Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че
Коментари Харесай

Новият план за палестинско-израелския конфликт е различен от предишните, обяви Хейли

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че американската администрация създава нов проект за урегулиране на палестинско-израелския спор, който ще се отличава от предходните, осведоми ТАСС.

Хейли направи изявлението на последното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса, защото от началото на годината напуща дипломатическия пост.

" Настъпи часът да се одобри истината - и двете страни ще завоюват от мирния контракт. Но палестинците ще завоюват повече, а Израел рискува повече. Именно с тази мисъл американската администрация създава своя проект за кротичък контракт сред израелците и палестинците ", акцентира тя.

Хели разясни, че това към този момент е заложено в документа.

" Това не е просто няколко страници с общи положения, надалеч по-дълъг и по-подробен е. Този проект ще се разграничава от предходните. Но главният въпрос е дали ще докара до друга реакция ", посочи Хейли.

По думите й, представена от " Ройтерс ", американският проект " внася нови детайли в полемиката, възползва се от новия свят на технологиите, в който живеем ".

Тя не разкри детайлности за дълго чакания проект, който е подготвян от Джаред Къшнър, шурей на Доналд Тръмп.

Според нея проектът признава, че действителностите в Близкия изток са се трансформирали.

Палестинците са скептични и упрекват Тръмп, че поддържа Израел по основните въпроси.

Хейли упрекна арабските страни, че не вършат палестинския народ собствен приоритет.

" Защото, в случай че те го създадат, всички ще бъдете в залата и ще помогнете двете страни да договарят ", акцентира тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР