Постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчисън подчертава,

...
Постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчисън подчертава,
Коментари Харесай

САЩ и Столтенберг критикуват Макрон - ЕС не може без ядреното възпиране на НАТО

Постоянният представител на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хъчисън акцентира, че Съединени американски щати поставят големи старания за усилване на сигурността на НАТО и Европа също би трябвало да направи повече.

" Искам да подчертая, че изцяло не сме съгласни с последните изказвания на президента Макрон за мозъчната гибел на НАТО ", разяснява Хатчисън на конференция в Брюксел преди срещата на външните министри на Алианса, оповестява ТАСС.
 Макрон: НАТО е в мозъчна гибел, Европа е на ръба на пропастта
Макрон: НАТО е в мозъчна гибел, Европа е на ръба на пропастта

Европа да се разсъни и да управлява ориста си, Макрон не има вяра в член 5

" Съединените щати поставят големи старания за подсилване на сигурността на НАТО и Европа също би трябвало да направи повече. Всички имаме доста работа и би трябвало да я свършим дружно ", добавя тя.

Основната тематика на срещата на външните министри е и увеличението на военните разноски на алианса . Хътчисън отбелязва, че Съединени американски щати " се пробват да поддържат рецензията, когато е градивна ".

Според нея, Вашингтон се застъпва за поддържане на оптимално единение на Съединени американски щати и Европа в границите на НАТО .

В същото време, Вашингтон е подготвен да подписа нови съглашения за надзор на оръжията с Москва, само че единствено с присъединяване на Пекин , изясни Хътисън.

" Определено сме отворени за нови съглашения за надзор на оръжията. След срутва на Договора за унищожаване на ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние, би трябвало да търсим нови контракти с присъединяване на Китай , който има системи, способни да доближат всеки от нас ".

" Сега търсим други съглашения, които биха могли да включват Русия и Китай ", изяснява тя.
 НАТО и
НАТО и " разрушителният " френски президент

Атлантиците да чуят предупредителните камбани, не да се впускат в анатема и обиди

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще разиска с Макрон, изказването му за " мозъчната гибел " на алианса, както и за неспособността на Европейски Съюз да размени организацията.

" Отивам в Париж идната седмица, за да се срещна с президента Макрон . И ще обсъдя това с него, щ е кажа, че НАТО реагира бързо на провокациите ", изяснява той.

" Европейски Съюз няма да може да размени НАТО . И двете от тях са нужни. Особено след Брекзит, Европейски Съюз няма да може да отбрани Европа , защото 80% от вложенията няма да дойдат от Европейски Съюз. Най-важното нещо, което можем да дадем на Европа, е нуклеарното въздържане . "

 Визията на Макрон за Русия е в Европа, само че Путин има други хрумвания
Визията на Макрон за Русия е в Европа, само че Путин има други хрумвания

Имаме право да не бъдем откровени врагове с враговете на приятелите си?

Столтенберг акцентира, че има намерение да чуе причините на Макрон по отношение на неговата рецензия . " Най-добрият метод да разберем различита си е да седнем и да ги обсъдим, да забележим какви са причините . Но НАТО е доста мощна организация, получаваме доста пари, а Съединени американски щати поддържат Европа , европейските страни влагат повече. И вършим доста повече, в сравнение с в предходните десетилетия ", добави генералният секретар.

Въоръжените сили на НАТО са не по-малко ефикасни от въоръжените сили на Русия , само че общият им бюджет е 20 пъти по-висок от военния бюджет на Русия заради високата цена на разноските за оръжие и личен състав, дава отговор Столтенберг на въпрос на ТАСС.

" Военният бюджет на НАТО е по-голям, защото разноските за въоръжените сили на НАТО, единичните разноски и заплатите са доста по-високи. Въобще не става въпрос за това, че те са по-малко ефикасни ".
 НАТО дефинира космоса за област на военни дейности
НАТО дефинира космоса за област на военни дейности

Ясен знак за подсилване на възпиращата мощ и защита, поръчител за европейска сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР