Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя изрази пред

...
Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя изрази пред
Коментари Харесай

Руският посланик в ООН: САЩ имат дронове с бойни комари

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя изрази пред Съвета за сигурност опасенията на Москва, че Съединени американски щати имат дронове с " бойни комари ". Заседанието беше излъчено директно в YouTube-канала in time Ukraine.
Според Небензя, става дума за патентовано в Съединени американски щати биологично оръжие, което е в положение да " унищожи целия персонален състав на съперника ".

" Такъв безпилотен уред транспортира в зададен  регион резервоар с огромно количество комари – преносители на зараза, и ги освобождава. При захапване комарите инфектират атакуваните хора с причинители на изключително рискови болести. (...) Заразеният военнослужещ ще е некадърен да извършва поставените задания. " – твърди Небензя, представен от изданието " Гордон ".

От думите му не излиза наяве за какви болести приказва и за какво става дума тъкмо за комари при съществуването на голям брой други благоприятни условия да се популяризира биологично оръжие, в случай че някоя страна има желание да го направи. 

Руският посланик изрази неодобрение, че по този въпрос Москва не е получила от Вашингтон „ нужната реакция всъщност ". От това той заключава, че съветските искания са основателни. 

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР