Постоянният представител на Република България към Съвета на Европа в

...
Постоянният представител на Република България към Съвета на Европа в
Коментари Харесай

Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа

Постоянният представител на Република България към Съвета на Европа в Страсбург дипломат Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич на публична гала на 11 януари 2021 година

След церемонията по връчване на акредитивните писма се състоя диалог на дипломат Спасова с генералния секретар на Съвета на Европа. Посланик Спасова сервира съболезнования във връзка със земетресението в Хърватия. Събеседниците показаха вяра за скорошно нормализиране на санитарната конюнктура в Европа, което да разреши на генералния секретар на Съвета на Европа да реализира публично посещаване в България.

Посланик Спасова удостовери готовността на България да продължи да оказва поддръжка на Съвета на Европа в настоящия сложен за Организацията миг, за одобряване на нейните основополагащи полезности – правата на индивида, демокрацията и правовата страна. Подчерта значимото значение, което България отдава на съдействието със Съвета на Европа и изрази поддръжка за предложенията за промяна на Организацията.

Пейчинович-Бурич изрази удовлетворение от положителното съдействие с България и удостовери своето предпочитание да посети България, когато ситуацията го разрешава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР