Постоянните промени в изборните правила подронват авторитета и доверието към

...
Постоянните промени в изборните правила подронват авторитета и доверието към
Коментари Харесай

Социолог: Има раздор между БСП и партньорите, но е прибързано да се говори за нова коалиция

Постоянните промени в изборните правила подронват престижа и доверието към изборите. Такива промени не се вършат от през днешния ден за на следващия ден и би трябвало да имат по-дългосрочен резултат и вероятност. Това мнение изрази пред социологът от " Алфа рисърч " Павел Вълчев.

" От позиция на отчитането на изборните резултати смесената система е най-лошият вид – при него ще има извънредно огромно закъснение при отчитане на резултатите ", уточни той.

Освен до загуба на гласоподаватели, това може да докара и до отвращение на хората да вземат участие в изборните комисии, счита Вълчев.

Има разкол сред Българска социалистическа партия и някогашните ѝ сътрудници в ръководството, само че чак да се приказва за нова коалиция е малко преждевременно, означи социологът.

" Взаимните нападки, обвинявания, разкази от кухнята не оказват помощ по никакъв метод даже на този, който ги споделя и се показва като жертва. За мен любопитният миг е какво се случва с Българска социалистическа партия. Миналата година тя беше дефинирана от Има Такъв Народ като партия на статуквото, Политическа партия предефинираха Българска социалистическа партия, която си е същата и стана от партиите на смяната. Сега виждаме противоположен развой – още веднъж стартират да ги дефинират от статуквото или ту са от статуквото, ту са от смяната. "

Според Вълчев позиция, в която се предлага съответен кабинет с участници в него, би стояла по-сериозно обществено от позицията " няма да участваме, тъй като знаем, че няма да ни подкрепите ", която по думите му се е поизтъркала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР