Постоянните представители на страните членки на ЕС приеха нов механизъм

...
Постоянните представители на страните членки на ЕС приеха нов механизъм
Коментари Харесай

Постоянните представители в ЕС приеха нов режим на санкции за нарушаване на човешки права

Постоянните представители на страните членки на Европейски Съюз одобриха нов механизъм за наказване на нарушавания на човешки права по света посредством наказания на физически лица без значение от яхната народност или местоположение, съобщи Ройтерс, базирайки се на двама дипломати.

Новият санкционен режим е сходен на признатия в Съединени американски щати Закон "Магнитски " от 2012 година. Сергей Магнитски беше съветски правозащитен юрист, задържан през 2008 година, откакто съобщи, че съветски публични лица са забъркани в широкомащабни данъчни измами. Той умря в затвор в Москва през 2009 година.

Новият санкционен режим, който ще бъде публично утвърден от външните министри на Европейски Съюз в понеделник, разрешава на Европейски Съюз бързо да постанова наказания на съответни физически лица на всички места по света, да замразява активите им и да им не разрешава влизане на своя територия.

Новият режим не заменя към този момент съществуващи санкционни режими, някои от които към този момент санкционират нарушавания на човешки права в Сирия, Беларус и Венецуела, само че дава на Европейски Съюз нов инструмент за координиране със Съединени американски щати на наказателни ограничения за нарушавания на човешки права.

Европейски Съюз се надява също, че новият санкционен режим ще усъвършенства битката му в отбрана на човешките права в страни като Китай, Русия, Иран, Мианма и Саудитска Арабия.

Засега не е ясно какъв брой необятно ще се употребява този нов режим на наказания от държавните управления на Европейски Съюз, които би трябвало да оферират имена на човеци за санкциониране. Не се чака такива имена да бъдат препоръчани още в понеделник, споделиха дипломатическите източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР