Постоянни неуредици и проблеми са съпътствали енергетиката по време на

...
Постоянни неуредици и проблеми са съпътствали енергетиката по време на
Коментари Харесай

Запаси от въглища няма, а планът не се изпълнява

Постоянни неуредици и проблеми са съпътствали енергетиката по време на тоталитарния комунистически режим. Това разкриват архивни документи на Държавна сигурност, един от които разгласява онлайн. Той съставлява строго секретна информация по отношение на: Състоянието на работата в рудник „ Трояново-1 “ на „ Марица Изток “ от 1976 година

В него Държавна сигурност разкрива хроничните проблеми в открития рудник. Посочено е, че рудникът не е извършил годишния проект, а по рандеман на въглища това е станало при понижаване на проекта и за сметка на рудник „ Трояново-3 “. Отбелязано е, че има закъснение в разкривката, което слага рудника в неподходящо развиване. Създала се е заплаха от нарушение на стабилността и от появяването на свлачище. „ Слабо звено в индустриалния цикъл, което е съществена причина за несъблюдение на индустриалния проект, е извозът на разкривка, т.е. жп превозът, който е в окаяно положение “, се показва в справката.

От наличните 54 електровоза в употреба са били една 30, някои от които са били за ремонт. Ремонтите обаче са били некачествени заради липса на аварийни елементи. Подчертано е, че и социално-политическият климат в рудника също не е на равнище. Поради несъблюдение на проекта дълго време служащите не са взимали награди и са негодували.

 vaglishta1.jpg

 vaglishta2.jpg

 vaglishta3.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР