Постоянна мярка “задържане под стража” определи днес Окръжният съд в

...
Постоянна мярка “задържане под стража” определи днес Окръжният съд в
Коментари Харесай

Постоянен арест за турчина, опитал да подкупи митничар на Капитан Андреево

Постоянна мярка “задържане под стража” дефинира през днешния ден Окръжният съд в Хасково за 27-годишният турчин с немски паспорт Бурак Азиметли.

Той бе арестуван преди два дни, откакто се опита да предложи 500 евро подкуп на митничар от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", с цел да не прави повторна инспекция на BMW-то му. При първия оглед с рентгена митничарят забелязал подозрителен пакет на мястото на аварийна гума. Служителят отказал парите, а в съмнителния пакет се оказали недекларирани 90 000 евро. Пред проверяващите Бурак Азиметли не е дал никакви пояснения за парите.

От окръжната прокуратура желаеха налагането на най-тежката мярка за неотклонение поради огромната сума на подкупа, както и на незаконно пренасяните пари. Немският жител е упрекнат в две закононарушения, и двете тежки.

Бурак Азиметли съобщи в съда, че е направил неточност, съжалява и изиска по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче реши, че той може да се укрие или да извърши ново закононарушение и го остави в ареста.

Определението на хасковските магистрати може да бъде обжалвано в тридневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР