Постоянна мярка за задържане под стража наложи днес състав на

...
Постоянна мярка за задържане под стража наложи днес състав на
Коментари Харесай

Съдът наложи постоянна стража на Димитър Тонкев от Виноградец

Постоянна мярка за задържане под стража наложи през днешния ден състав на Окръжния съд в Пазарджик на 21-годишния Димитър Тонкев от пазарджишкото село Виноградец , задържан в петък по обвиняване в разпространение на дрога. Според обвинителния акт младежът е измамен под отговорност за 2,55 г марихуана и 0,56 г амфетамин, които държал и разпространявал от 2 юни до 15 септември 2017 година

Прокурор Димитрия Ганчева съобщи в правосъдната зала, че против Димитър са дали показания шестима очевидци , които били купували от него дрога. Според обвинителния акт младежът живеел настрана с приятелката си на фамилни начала. Нямал приходи, а показал разточителен метод на живот . Издържал себе си и приятелката си с продажби на дрога.

Задържаха сина на убития във Виноградец ресторантьор за опиати

Адвокатът на Тонкев съобщи в правосъдната зала, че клиентът му е кристално чист - няма присъди, нито висящи каузи, няма даже преписки . След задържането му в петък вечер цяла нощ полицията е търсила улики, само че осъществените четири обиска са претърпели цялостно крушение, сподели още бранителят.

Той напомни, че откакто бащата на Димитър - ресторантьорът Наско Тонкев, бе погубен на 31 август т.г. , в този момент той е единствен мъж в фамилията.

Семейството му не отхвърля подозренията си, че карцерът е опит за вендета поради изявленията им против съветника от Септември Лазар Влайков , с чието оръжие бе убит Наско, и подозренията, че се употребява с прокурорска защита.

Прокуратурата повдигна обвиняване на Димитър Тонкев от Виноградец

Съдът въпреки всичко почете настояването на прокуратурата за непрекъснато задържане под стража. Магистратите счетоха, че съществува обосновано съмнение обвиненият да е направил посоченото действие, налице е действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в Пловдив в тридневен период . При постъпване на тъжба или митинг делото е планувано за 26 септември от 10.00 ч.
Тонкев беше задържан при познавач акция на служители на реда от Пазарджик и Септември в събота, малко по-късно му бе наложена 72-часова мярка за задържане.

Две са главните версии за убийството във Виноградец

От известието на МВР-Пазарджик ставаше ясно, че са хванати общо петима . Двама от тях са хванати да карат под влияние на дрога два обособени автомобила. Във втория с изключение на лидера са пътували двама 21-годишни младежи, един от които е Димитър, само че не беше обявено какъв брой и каква дрога е открита у него. Петият е арестуван, откакто при претършуване на дома му са открити 147 патрона за гладкоцевно и нарезно оръжие, за които нямал позволение.

От всички сега единствено Димитър е в ареста. По тематиката Искат непрекъснато задържане под стража за Димитър Тонкев от Виноградец Привлякоха като обвинен арестувания наследник на убития във Виноградец ресторантьор
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР