Постоянен приоритет, който имаме е, да подобрим възможностите за учене

...
Постоянен приоритет, който имаме е, да подобрим възможностите за учене
Коментари Харесай

Социалният министър: Приоритет е подобряване на възможностите за учене през целия живот

Постоянен приоритет , който имаме е, да подобрим опциите за учене през целия живот, развиването на обществения разговор и да понижим каузи на хората, които живеят в беднотия. Това сподели служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров на брифинг в Министерството на труда и обществената политика.

Той разяснява Програма „ Развитие на човешките запаси “ (ПРЧР) (2021-2027 г.) със заместник-министър Наталия Ефремова и Йерун Юте, шеф на отдел В/5 „ Румъния, България “ в Главна дирекция „ Заетост, обществени въпроси и приобщаване “ на Европейската комисия.

Първият приоритет е поощряване заетостта и развиване на умения , означи Лазаров, като посочи, че 42 % от средствата на програмата са ориентирани по тези приоритет.

Целта е да бъдат достигнати над 170 хиляди заети и безработни за образование за придобиване нови умения и да бъдат готови над 130 хиляди души за цифровия преход на стопанската система, да се основат нови работни места и да бъдат подкрепени бизнесмените.

Вторият приоритет, обществено включване и равни благоприятни условия, е с бюджет от 37 % от средствата на програмата и е ориентиран към 220 хиляди души, уточни Лазаров.

Специален приоритет е поощряване на младежката претовареност, като той получава съвсем 19 % от средствата по програмата и цели да обхване 115 хиляди младежи, добави Лазаров. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР