Постоянен арест за разследвания за хулиганство прокурор от ВКП Георги

...
Постоянен арест за разследвания за хулиганство прокурор от ВКП Георги
Коментари Харесай

Искат арест за вилнелия в Плевен висш прокурор

Постоянен арест за следствия за безчинство прокурор от ВКП Георги Асенов изиска прокуратурата. Искането е импортирано в Софийския градски съд.

До началото на юни Асенов работи в прокуратурата в Плевен. По-известните следствия, които той води са тези за убийството на плевенския сутеньор Марио Иванов и за арестувания с рушвет локален прокурор Георги Велков.

Георги Асенов е прокурор във ВКП от 10 юни, само че преди дни бе задържан, а прокуратурата го притегли като обвинен за безчинство, тъй като предходната събота вилнял в болничното заведение в Плевен.

"Възмутително и неприемливо държание за върховен прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, в случай че си служител на реда или магистрат - арбитър, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си! ", написа в туитър основния прокурор Иван Гешев.

По-късно стана ясно, че Асенов се държал жестоко със чиновниците на охранителната компания, която пази болничното заведение. Отказал да съблюдава разпоредбите за достъп и им наредил да изоставен.

"Знаете ли кой съм аз, бе? Ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор! ", крещял той.

"Прокуратурата на Република България е безапелационна, че сходни прояви са несъвместими със отговорностите и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, заради което ще предприеме дейности по тяхното санкциониране и недопускане. Спрямо Георги Асенов ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане за нарушаване на наредбите на Кодекса за етично държание на българските магистрати ", написаха от пресцентъра на прокуратурата.

Българският лекарски съюз също осъди дейностите на плевенския прокурор.

"Разтревожени сме от непристойните дейности на прокурор Георги Асенов... Подобно държание е освен неприемливо, само че и жестоко погазва публичния ред и показва очевидно пренебрежение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е предназначен да пази закона а не да го нарушава ", написаха преди ден от съсловната организация.

Според БЛС задържането на хулигана-магистрат, както и декларираната позиция за санкциониране и недопускане на сходни прояви, дава знак на цялото общество, че няма недосегаеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР