Постоянен арест ще иска прокуратурата за 14-годишното момче, което беше

...
Постоянен арест ще иска прокуратурата за 14-годишното момче, което беше
Коментари Харесай

Момче снимало как други две деца убиват с голи ръце бездомника във Варна

Постоянен арест ще желае прокуратурата за 14-годишното момче, което беше упрекнато за убийството на 53-годишен скитник във Варна. Неговият 13-годишен съизвършител е настанен в дом за настаняване на малолетни и малолетни, направили закононарушения. Това сподели пред камерата на bTV окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Случаят, потресъл морската ни столица, не е обвързван с единична демонстрация на експанзия, а има няколко епизода – на 16 януари момчетата се скарват с мъжа на пазара в кв. „ Владиславово”, ден по-късно идват да му „ отмъщават” и го пребиват, с цел да се върнат още веднъж на 20 януари и да му нанесат съдбовния втори побой, стана ясно от думите на обвинителя.

Престъплението се квалифицира като осъществено с особена свирепост и с изключително огромни за жертвата страдания – аутопсията е посочила тежка черепно-мозъчна контузия и строшаване на съвсем всички ребра и последвали от него разкъсвания на вътрешни органи. Всичко това – единствено с удари с крайници и ръце.

По време на втория побой са участвали още две деца – още веднъж на 13 и 14 години. Те на този стадий са единствено очевидци по следствието, като едното от тях е снимало с телефона си експанзията.

По отношение на причинителите прокурор Чавдаров изясни, че посоченият за причинител е осмокласник, а неговият другар не върви на учебно заведение. Няма данни за други техни противообществени прояви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР