Постижението на обещаващия плувен ас Йосиф Миладинов на 100 м

...
Постижението на обещаващия плувен ас Йосиф Миладинов на 100 м
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов трети в Европа

Постижението на обещаващия плувен ас Йосиф Миладинов на 100 м бътерфлай от 51,55 сек. е трето в Европа за мъже все още. Това демонстрира ранглистата на ЛЕН - Континенталната лига. С резултата Миладинов (Младост’91, Пд) реализира три в едно – стана първенец за юноши старша във Варна, усъвършенства националния връх на България за мъже и препотвърди покриването на олимпийски норматив „ А “ за олимпийските игри в Токио.

Европейската класация в дисциплината се води от унгареца Крищоф Милак - с 51,14 сек. С второ време е германецът Мариус Куш с 51,54 сек.

Лютият противник на Миладинов Андрей Минаков от Русия, който го победи предходната година на европейското състезание за младежи, е четвърти с 51,73 сек.

В международен мащаб единствено американците Каелъб Дресел (50,92) и Майкъл Андрю (51,33) са плували по-бързо от българина.

Отличният резултат на Йосиф Миладинов провокира необятен отзив в България, а и бе отразен от медии в Европа, което единствено по себе е безспорно доказателство за неговата класа.

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР