Постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС не подлежи

...
Постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС не подлежи
Коментари Харесай

Европейският съвет: Няма да има предоговаряне на споразумението с Лондон


Постигнатото съглашение за отдръпването на Англия от Европейски Съюз не предстои на предоговаряне. Това реши Европейският съвет късно през нощта в четврътък, съобщи Българска телеграфна агенция.

В заключенията, отдадени на този въпрос, се показва, че плануванаъа в съглашението защитна мярка за границата сред Ирландия и Северна Ирландия е единствено предпазен механизъм. Европейският съвет показва упованието той да не се ползва, както и до 31 декември 2020 година да бъде общопризнат различен вероятен метод. Ако използването на мярката се наложи, това ще бъде краткотрайно, до намирането на непрекъснато решение.

На конференция след първия ден от съвещанието на Европейския съвет ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че чака от " английските другари " да кажат по какъв начин си показват бъдещите връзки с Европейски Съюз. Очакваме в идващите седмици да ни оповестят упованията си, имаме потребност от изясненост, добави той.

Юнкер заяви, че на 19 декември Европейска комисия ще показа подготовката си при положение, че Англия напусне Европейски Съюз без съглашение. Британският министър председател Тереза Мей се бори самоуверено, само че няма резултати, разяснява той.

Най-вече бихме желали да се знае, че предоговаряне на съглашението няма да има, нови правни отговорности няма да бъдат поемани, уточни ръководителят на Европейска комисия. Попитан дали в действителност е допустимо с напускането на Англия да бъдат въведени визи за жителите на Европейски Съюз и за британците, той разясни, че този въпрос е част от договарянията за бъдещите връзки с Лондон.

Необходимо е утвърждение на съглашението освен на английския парламент, само че и от Европейския парламент. Това са два Народното събрание - единият е континентален, другият е островен, мнението и на двата е значимо. Останах с усещането от дебатите в английския парламент, че има огромно многообразие от отзиви, стори ми се, че няма да има единодушие в никаква посока. Струва ми се, че би трябвало да стартираме договарянията за бъдещите връзки на ясна основа. Струва ми се неловко да се чака Европейски Съюз да предложи посоката. Според мен по-скоро Англия, английското държавното управление или Народното събрание в Лондон, би трябвало да кажат какво желаят в бъдеще от Европейски Съюз, съобщи Юнкер.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР