Постигнатото с Лондон споразумение за излизане на Великобритания от ЕС

...
Постигнатото с Лондон споразумение за излизане на Великобритания от ЕС
Коментари Харесай

Френски министър: ЕС трябва да се подготви за Брекзит без споразумение

Постигнатото с Лондон съглашение за излизане на Англия от Европейски Съюз е единственото допустимо съглашение и Европейски Съюз би трябвало да се приготви за Брекзит без съглашение, съобщи в Брюксел френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо, представена от Франс прес.

"Споразумението за овакантяване е единственото допустимо съглашение ", предизвести тя при идването си за среща с сътрудниците си от Европейски Съюз след вчерашното решение на английския министър председател Тереза Мей да отсрочи плануваното за през днешния ден гласоподаване по това съглашение в Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция. Мей стартира обиколка на европейски столици в опит да получи нови отстъпки от 27-те, с цел да убеди Народното събрание си да поддържа договорката за Брекзита преди срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък в Брюксел.

"Много сме обезпокоени от отлагането на гласуването. Направихме доста отстъпки, с цел да се стигне до това съглашение и не носим отговорност за английската политическа обстановка ", акцентира тя.

Европейските водачи ще обсъдят тази обстановка на срещата си на върха на 13 и 14 декември и "нашата отговорност е да се подготвим за вид без съглашение, тъй като тази догадка е допустима ", сподели Лоазо.

"Много съм обезпокоена. Брекзит без съглашение е доста неприятна вест за Англия и това ще има последствия за Франция ", съобщи тя, като увери, че Париж е подготвен да се оправи с тези последствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР