Постигнатото като съгласие за Шенген е неприемливо. Не за първи

...
Постигнатото като съгласие за Шенген е неприемливо. Не за първи
Коментари Харесай

България няколко пъти е отказвала поетапно влизане в Шенген

Постигнатото като единодушие за Шенген е недопустимо. Не за първи път България е имала опция да стане част от Шенгенското пространство единствено по въздух и вода. Това неведнъж е било отказвано от предишни български държавни управления. Това съобщи пред БНР евродепутатът Цветелина Пенкова.

По думите й тази алтернатива постоянно е била на масата. Според нея казусът за частичния Шенген не може да се търси единствено във външните сътрудници. Тя уточни, че страната ни не е защитил задоволително добре ползите си. няма по какъв начин да чакаме, че някой различен ще го направи по-добре от нас, добави Пенкова.

Евродепутатът засегна и тематиката за идните евроизбори. Политиките на Европа би трябвало да доближават малко по-ясно до всеки един от жителите в границите на Европейски Съюз, безапелационна е тя.

Пенкова посочи, че краят на Зелената договорка не се вижда, а занапред следва да се развият главните политики. Трябва да намерим метод, по който да използваме повече възобновими източници на сила, да не сме подвластни от първични материали, които се внасят от трети страни за Европейски Съюз, счита тя. За да имаме постоянна енергийна система, няма по какъв начин да избягаме от базовите енергийни източници, добави евродепутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР