Постигнато е споразумение за размяна на 200 заложници във войната

...
Постигнато е споразумение за размяна на 200 заложници във войната
Коментари Харесай

Ердоган: Путин иска бърз край на войната в Украйна

Постигнато е съглашение за замяна на 200 заложници във войната сред Русия и Украйна, разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той означи, че усещането му е, че съветският президент Владимир Путин има намерение да приключи този спор допустимо най-скоро.

„ В Узбекистан се срещнах с президента Путин и имах обширни полемики с него. Разбрах, че той се пробва да постави завършек на тази война допустимо най-скоро. Защото методът, по който вървят нещата сега, е много спорен “, сподели Ердоган в изявление за американското телевизионно шоу PBS News Hour.

„ В този миг да вземем за пример беше реализирано съглашение за замяна на 200 заложници. Това е положително развиване. Защото с тези заложници ще се направи забележителна крачка напред. В момента сътрудниците се оправят с техническото му измерение. С това ще имаме положително развиване “, добави той.

Турският президент съобщи, че в случай че би трябвало да се реализира мир сред Русия и Украйна, връщането на земи е от огромно значение. „ Това е, което се чака. Това се желае. Има стъпки, подхванати от господин Гутериш в това отношение. Има стъпки, които сме подхванали дружно. Връщането на завзети територии в действителност ще улесни нашата работа. “

Попитан за изказването му, че Турция може да се причисли към Шанхайската организация за съдействие (ШОС) и дали желае страната да бъде част от изтока или част от запада, Ердоган съобщи: „ Трябва да кажа това доста ясно, ние сме част от света, нито на изток, нито на запад. Европейският съюз на практика спря процеса на присъединение на Турция, напомни той.

„ Няма друга страна в Европейския съюз, която да е в нашата обстановка. Те не престават да забавят. Ние обаче сме една от петте най-мощни страни в НАТО. Въпреки това, даже страните от Алианса ни забавят в процеса на Европейския съюз “, изрази съжалението си той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР