Постигнато е споразумение за прекратяване на огъня в Либия, съобщи

...
Постигнато е споразумение за прекратяване на огъня в Либия, съобщи
Коментари Харесай

В Либия бе постигнато споразумение

Постигнато е съглашение за преустановяване на огъня в Либия, заяви РИА Новости. То ще бъде подписано в Москва сред Правителството на националното единодушие и Либийската национална войска.
Споразумението планува взаимно евакуиране на войските, преустановяване на огъня под контрола на Русия и егидата на Организация на обединените нации и преустановяване прехвърлянето на турски войски в Либия.
По информация на медиите, Русия ще управлява прекратяването на огъня и ще изпрати в Либия делегация за наблюдаване на този развой. Турция би трябвало да приключи изпращането на свои военни в Триполи, а Организация на обединените нации ще реализира интернационалния надзор по съблюдаване на постигнатите договорености за прекратяването на огъня. В рамките на примирието двете страни ще се върнат без каквито и да е условия на своите позиции, съобщи БГНЕС.
Двете страни в спора би трябвало да се съгласят да разрешат казуса извънредно по кротичък път и чрез делене на пълномощията и дилемите сред Правителството на националното единодушие, Народното събрание в източната част на страната и командващия армията Халифа Хафтар. Либийската национална войска ще бъде натоварена с битката против тероризма и терористичните организации, която ще се координира от ръководителя на Правителството на националното единодушие.
Документът планува надзор на морските и сухопътните граници, като на армията се разпорежда да обезпечава сигурността на нефтените и газовите залежи.
Германия приветства съглашението за преустановяване на огъня, резултат от напъните на президентите на Русия и Турция, съобщи представителят на федералното министерство на външните работи Щефан Зайберт.
Ако влизането му в действие се удостовери, това ще даде съображение за провеждането на конференция по Либия в Берлин, дата за която ще бъде оповестена в допълнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР