Постигнато е съгласие за съвместно отбелязване на цар Самуил, Свети

...
Постигнато е съгласие за съвместно отбелязване на цар Самуил, Свети
Коментари Харесай

България и Северна Македония ще честват заедно цар Самуил, Свети Наум и Свети Климент


Постигнато е единодушие за взаимно отбелязване на цар Самуил, Свети Климент и Свети Наум. Това е станало на двудневна среща на взаимната комисия по исторически и просветителни въпроси сред Република Северна Македония и Република България, която завърши в Скопие, оповестява вестник "Нова Македония ".

След дълги диспути взаимната комисия реализира единодушие да даде рекомендация на държавните управления, че съществуват задоволително детайли за общо отбелязване на Св. Климент, Св. Наум и цар Самуил като мост за създаване на взаимни другарски връзки в духа на Договора за другарство и добросъседство, се споделя в известие на Института за национална история.

На срещата била прегледана опцията за взаимно отбелязване на някои исторически персони, които са значими и за двете страни, а полемиката за учебниците по история е отсрочена за идната среща.

Това бе четвъртата среща на общата комисия по исторически и просветителни въпроси, която бе образувана според Договора за добросъседство сред двете страни, отбелязва изданието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР