Постигнато е съгласие за общо честване на цар Самуил, свети

...
Постигнато е съгласие за общо честване на цар Самуил, свети
Коментари Харесай

България и Македония ще честват заедно цар Самуил, св. Климент и св. Наум

Постигнато е единодушие за общо честване на цар Самуил, свети Климент и свети Наум след двудневната среща на взаимната комисия за исторически и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония, съобщи БГНЕС.
" След продължителни диспути взаимната комисия реализира единодушие да предложи на държавните управления на двете страни, че съществуват условия за общо честване на Свети Климент, Свети Наум и цар Самуил, като мост за създаване на другарски връзки, в духа на Договора за другарство и добросъседство ", се споделя в известие на Института за национална история.
На срещата бе разисквана опцията за взаимно отбелязване на някои исторически фигури, които са от голяма важност за двете страни, а полемиката за учебниците по история беше отсрочена за идната среща.
Това е четвъртата среща на взаимната Македоно-българска комисия по исторически и просветителни въпроси, основана в сходство с Договора за добросъседски връзки сред двете страни, който беше подписан от министър председателите Зоран Заев и Бойко Борисов през август 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР