Постигнато е решение с администрацията на австрийската болница да бъдат

...
Постигнато е решение с администрацията на австрийската болница да бъдат
Коментари Харесай

Белодробните трансплантации: Австрия е готова да приема най-спешните случаи

Постигнато е решение с администрацията на австрийската болница да бъдат одобрявани най-спешните случаи от България за белодробна трансплантация. Това е реализирано от австрийска страна, не от наша страна, сподели в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия Наталия Маева – член на Управителния съвет на Националната пациентска организация. Повод за гостуването ѝ в предаването беше новината, че преди дни умря още един от пациентите, очакващи трансплантация - 17-годишният Красимир Коев.

Проблемът с белодробните трансплантации би трябвало да бъде решен неотложно, съобщи в студиото на Сутрешния блок на БНТ1 Наталия Маева. По думите и за три месеца нищо не се промени. Единственото реализирано е, БПЦ има към този момент мнение по отношение на даряването на органи. От там нататък не се случва нищо, сподели Маева.

Тя добави, че чака до края на месеца нещо да се промени, с цел да няма повече трагични събития.

Администрацията на австрийската болница е взела решение да бъдат одобрявани най-спешните случаи от България, заяви Маева.

Наталия Маева: На 19 декември имахме среща с професор Клепетко и той сподели, че е реализирано решение с администрацията на болница да бъдат одобрявани най-спешните случаи от България. Това е реализирано от австрийска страна.
Какво чакаме тогава?
Наталия Маева: Може би следващата промяна, на която сме очевидци - обединяването на Медицински одит с Изпълнителната организация по трансплантации, тъй като, в случай че в този момент би трябвало да бъде подписан контракт - кой ще го подпише.
Какво сподели още Наталия Маева вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР