Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа,

...
Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Заварихме държава на пауза, но променихме живота на българите към по-добро

Постигнатите резултати се дължат основно на екипния принцип за работа, съобщи още Донев

" Заварихме страна " на пауза ", в която връзките за взаимоотношение бяха прекратени ", съобщи служебният министър председател Гълъб Донев навън съвещание за свършеното от кабинета през последните близо шест месеца.

" Това служебно държавно управление е най-дълго управлявалото краткотрайно държавно управление, което нямаше даже 100 часа заем на доверие ", уточни министър председателят. Според него то е държавно управление на действието в екип.

Гълъб Донев напомни, че кабинетът се е справил чудесно с организацията и подготовката на предварителните избори на 2 октомври 2022 година. " Изборите минаха транспарантно и в сходство със закона. Съществени нарушавания не бяха установени. Изборната интензивност беше доста ниска, за което отговорността не е на служебното държавно управление, акцентира той. Сега е моментът да напомним, че нашият кабинет се оправи чудесно с подготовката на изборите, " сподели служебният министър председател.

Гълъб Донев означи, че с днешното намерено съвещание за доклад кабинетът дава добър образец за отговорност при упражняването на властта. " Възможно е и да сложим началото на една добре институционализирана рамка. Защото отчетността е главен принцип на положителното ръководство ", сподели министър председателят. Той изрази страдание, че този принцип се подценява в активността на изпълнителната власт. " Ако изключим последните служебни държавни управления след 2009 година, нито едно държавно управление не е показало доклад за дейностите си в края на своя непълен или цялостен мандат ", сподели Донев. Той направи уточнението, че кабинетът е тук не с цел да регистрира активност, нито да се похвали в следена среда, а с цел да показа резултатите от активността на държавното управление, които трансформираха живота на хората в България към по-добро.

" Постигнатите резултати се дължат основно на екипния принцип за работа и на усъвършенстваната съгласуваност в изпълнителната власт, както и на партньорството на кабинета с локалната власт и неправителствените организации ", акцентира служебният министър председател.

По думите му постигнатият прогрес за възстановяване на връзката и координацията в системата на изпълнителната власт е незабележим, само че не трябва да се подценява, тъй като от него зависи успеваемостта на ръководството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР