Постигнат е достатъчен напредък в първата част от преговорите по

...
Постигнат е достатъчен напредък в първата част от преговорите по
Коментари Харесай

Великобритания и Брюксел се споразумяха за Брекзит

Постигнат е задоволителен прогрес в първата част от договарянията по отдръпването на Англия от Европейски Съюз, заяви тази заран Европейската комисия.

Европейска комисия предлага на Европейския съвет да одобри същото умозаключение. Дали тази рекомендация ще бъде взета поради държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз ще преценяват идващия петък. Ако Европейският съвет показа мнението на Европейска комисия, ще бъде решено договарянията да преминат към разискване на бъдещите връзки с Лондон, осведоми Българска телеграфна агенция.

Комисията посочи, че оценката й почива на взаимен отчет, подсилен през днешния ден от английския министър председател Тереза Мей при среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Комисията е задоволена от постигането на задоволителен прогрес по въпросите за правата на жителите, финансовите отговорности на Лондон и границата сред Ирландия и Северна Ирландия.

Юнкер разяснява, че постигнатото съглашение е " заслужено ", само че предстои на утвърждение от страните в Европейски Съюз. По неговите думи комисията е подготвена да стартира неотложно договарянията във втората част.

Европейска комисия отбелязва, че договарянията с Лондон би трябвало да приключат до идната есен. Договорените резултати подлежат на утвърждение от Европейския парламент.
тагове брекзит великобритания брюксел европейска комисия споразумение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР