Постигнахме добър резултат и сме доволни. Имаме 10 общински кмета

...
Постигнахме добър резултат и сме доволни. Имаме 10 общински кмета
Коментари Харесай

Румен Христов: Подкрепата ни за ГЕРБ бе решителна за добрия им резултат, включително и за победата в София

Постигнахме добър резултат и сме удовлетворени. Имаме 10 общински кмета и в този момент броим селските, като тук става дума единствено за Съюз на демократичните сили. Имаме 193 общински съветници. С наша доста сериозна поддръжка за определени два регионални кмета - във Видин и Монтана.

Това сподели на конференция водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, който разяснява отминалите локални избори. "За нас най-важното е, че десницата победи и картата е синя. Нашият сътрудник направи доста добър резултат, само че поддръжката на Съюз на демократичните сили също беше доста решаваща. По наша данни в София поддръжката ни е извънредно значима за избирането на Йорданка Фандъкова. За мен беше ясно от самото изначало, че конфликтът още веднъж ще е политически - дясно против ляво. Това е повода изобщо да не се колебаем да подкрепим ГЕРБ. И двете партии членуваме в ЕНП. Втората причина да подкрепим ГЕРБ, че за нас Българска социалистическа партия не е опция. На всички е ясно, че Българска социалистическа партия води страната към рецесии и нямахме никакви съмнения, там където нямахме претендент, кого да подкрепим ", разяснява Христов обединението с ГЕРБ.

"Резултатите демонстрират, че приносът на Съюз на демократичните сили в София е решителен. Искам да благодаря на всички членове на ДСБ, които не демонстрираха нарцисизъм и гласоподаваха за Йорданка Фандъкова. На тези избори сме получили към 150 000 гласа и сме доста горди с тези резултати ", добави Илия Лазаров.

"Доказахме, че когато десницата е обединена може да побеждава. За първи път Карлово избира десен кмет още на първи тур. Съюз на демократичните сили уголемява своето въздействие в локалната власт и това е най-важното ", разяснява кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

"Нашият жанр не беше да водим грозна и провокативна акция. Това беше повода да спечелим. Срещу нас се изсипаха доста неистини и мръсотия, само че ние водихме една добра акция и обяснявахме на гласоподавателите нашите хрумвания и визии за развиване на града ", разгласи новоизбраният кмет на столичния регион "Витоша " Теодор Петков.

"Наистина против нас се водеше мръсна акция. На балотажа имаше един своебразен скрит план и кметовете на Демократична България завоюваха благодарение на гласуващите за Мая Манолова и Българска социалистическа партия. На тези избори опълчването беше дясно-ляво и комунизъм-антикомунизъм. Искам да благодаря на всички членове на Съюз на демократичните сили и десни хора, които гласоподаваха за Йорданка Фандъкова ", добави ръководителят на СДС-София доктор Антон Койчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР