Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани Цели за

...
Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани Цели за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Постигането на универсалните по темперамент, само че тясно взаимосвързани Цели за стабилно развиване, заложени в План 2030, са ключът към посрещането на актуалните световни провокации. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на Срещата на върха за мира " Нелсън Мандела " в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.
 
Форумът е отдаден на 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела. Пред участниците в срещата Бойко Борисов съобщи, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на актуалната година постави обилни старания за реализиране на прогрес и консенсус сред страните членки по главните посоки в тази област.

 Бойко Борисов Ню Йорк Организация на обединените нации БГНЕС
" Гордеем се, че в този интервал беше признат мандатът на Европейския съюз за започване на договаряния за подписване на ново съглашение за партньорство със 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел съвременно и динамично партньорство с тези страни, като значим инструмент за справяне с световните провокации - от битката с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия напредък за всички ", акцентира Борисов.

По време на изявлението си българският министър-председател прикани за унищожаване на насилието поради полова, религиозна и етническа принадлежност в Африка и в целия свят. Борисов се разгласи и за овластяването на дамите и на младежите, които са бъдещето на света.-->
 Бойко Борисов Ню Йорк Организация на обединените нации БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов изрази и откровената съпричастност на българския народ към идеалите на Нелсън Мандела за независимост, пълноправие и правдивост в връзките сред хората на всички места по света. " Нелсън Мандела остана вечно в човешката история като ослепителен знак на устрема на африканските нации, както и на всички нации по света, към независимост, мир, развиване и благополучие. Неговото дело провокира поредицата събития и промени, довели до одобряването на ново мислене и връзки в интернационален проект, чиято основа е отбраната на правата на индивида, дружно с обезпечаване на обществена правдивост, развиване и поощряване на помиряването ", акцентира Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР